PROMOCIJA KNJIGE

‘Diskografska spajalica‘ kroz 75 priča donosi sve što ste željeli znati o glazbi koja nam oblikuje živote

Gabi Novak

 Damir Krajac/CROPIX
HDU ljubiteljima glazbe želi približiti albume, rad autora, glazbenika i diskografske industrije na jedan nov i drugačiji način

Od 2018. godine ljubitelji glazbe u Hrvatskoj obilježavaju Nacionalni dan albuma kojim se odaje počast značaju glazbenih albuma u svijetu umjetnosti i zabave. Albumi su više od same kolekcije pjesama, a predstavljaju jedinstveno umjetničko djelo koje može prenijeti priču, emocije i stvoriti duboko iskustvo kod slušatelja. Nacionalni dan albuma podsjetnik je na to koliko je glazba važan segment u našim životima te kako nas povezuje i inspirira. Bez obzira na glazbene preferencije, ovaj dan je prilika da se slavi umjetnost glazbe kroz albume koji su oblikovali mnogobrojne živote i ostavili neizbrisiv trag u povijesti.

image

Knjiga ‘75 priča o albumima - Diskografska spajalica‘

PROMO

Ovogodišnje izdanje Nacionalnog dana albuma, pod okriljem Hrvatske diskografske udruge u suradnji s diskografskim kućama, autorima i izvođačima održat će se u subotu, 21. listopada, a obilježit će 75. rođendan glazbenog albuma kao formata. Spomenuti glazbeni format osobno je postignuće raznih glazbenika kojim obilježavaju karijere, umjetnički izraz, kreativnost, utjecaj na kulturu, ali i slušatelje.

Ova inicijativa pristigla je iz Ujedinjenog Kraljevstva 2018. godine, kad je prvi put obilježeno 70 godina od izlaska prvog glazbenog albuma "Mendelsson: Koncert u e-molu za violinu i orkestar, op. 64" u izvedbi violinista Nathana Millsteina i Njujorškog filharmonijsko-simfonijskog orkestra. Svake godine spomenuti glazbeni dan podržavaju brojni ambasadori, a ove godine u ambasadorskoj ulozi našli su se Parni valjak, Detour, Ivana Kindl, klapa Šufit, Kojoti, Marko Matijević Sekul iz benda Manntra, Mihael Kvorka i Teo Grčić.

image

Knjiga ‘75 priča o albumima - Diskografska spajalica‘

PROMO

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana albuma bit će predstavljena i knjiga "75 priča o albumima - Diskografska spajalica", koja je šesto izdanje iz edicije "Priče o albumima". Hrvatska diskografska udruga ljubiteljima glazbe i široj javnosti želi približiti albume, rad autora, glazbenika i diskografske industrije na jedan nov i drugačiji način - kroz priče, a ovaj projekt HDU-a od iznimne je važnosti kako za hrvatsku glazbenu industriju, tako i za hrvatsku kulturnu baštinu.

Ovogodišnje izdanje posvećeno je još jednom projektu Hrvatske diskografske udruge - "Diskografska spajalica", u kojem su se kroz intervjue s radijskim voditeljem, glazbenim urednikom i autorom Zlatkom Turkaljem Turkijem predstavili brojni doajeni hrvatske glazbene industrije, ali i novi talentirani glazbenici. Promocija knjige održat će se u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu Megastore, u Bogovićevoj 7, a o glazbi, uspjesima i tema vezanima za iste govorit će Gabi Novak, Željko Bebek, Miroslav Rus i Želimir Babogredac uz prigodni glazbeni program koji će uveličati Antonela Doko, Mateo Pilat i Luce.

image

Knjiga ‘75 priča o albumima - Diskografska spajalica‘

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:50