PLES U ŠIBENIKU

DJ-i Modular Project nastupaju na Slurp!-u: ‘U Italiji još nema plesa. Jedva čekamo ovaj nastup!‘

 Promo
Uz talijanski duo, na festivalu u Martinskoj, koju su nazvali ‘covid-free zona‘, nastupiti će i DJ-i iz cijele Hrvatske

Talijanski glazbenici Alberto Iovine i Alessandro Fumagalli, koji stoje iza dua Modular Project, jedni su od rijetkih inozemnih glazbenika koji će ovog ljeta nastupiti u Hrvatskoj. Njih su dvojica dio line upa Slurp! festivala, koji se danas i sutra održava na Martinskoj u Šibeniku, a u Hrvatsku su stigli još prije nekoliko dana. – Već smo obišli cijeli Šibenik, od centra do plaža. Upoznali smo divne ljude. Imamo veliku sreću da smo dobili ovaj poziv u momentu koji je iznimno težak za cijeli svijet – rekao nam je na telefon Alberto uoči večerašnjeg nastupa.

On i Alessandro su, kaže, zbog ovog festivala dobili dojam da čine korak prema svijetu kakvoga su nekada znali. – Ovo je mali korak prema normalnosti, ali je i dalje korak. Ovo nam je prvi nastup još od sredine veljače, tako da ne možemo opisati svoju sreću. U Italiji uopće nema ovakvih događanja. Otvoreni su neki open air klubovi, ali je zabranjen ples i možete doći tek popiti piće. Barem je tako kod nas u Milanu. Na jugu su čak i otvoreni neki klubovi, no to je vrlo komplicirano. Otvore ih, pa ih zatvore, ovisno o stanju sa zarazom. No, sve je jako čudno – priča Alberto, koji je s Alessandrom inače resident milanskog kluba Volt.

Vrlo su, kažu, znatiželjni oko večerašnjeg eventa. – Nadamo se da će biti puno ljudi, a bit će zanimljivo vidjeti kako će sve funkcionirati u novim uvjetima – govore.

Period u kojem nisu nastupali bio im je, kažu, iznimno neobičan. – Iako smo bili doma, nije nam bilo dosadno. Dapače, bili smo iznimno produktivni i radili na novoj glazbi. Spremili smo brojne suradnje s drugim umjetnicima – kažu.

A jedan od drugih DJ-a s kojima su na liniji je i naš Andrea Ljekaj, koji je također dio večerašnjeg line upa. – On radi s labelom Get Physical, tako da smo se preko toga upoznali. Andrea je sjajan glazbenik, s kojim često dijelimo ono što napravimo. Također sam upoznat s radom kolektiva RatCat, koji je i jedan od organizatora festivala – kaže Alberto.

Uz Modular Project, čiji zvuk pod utjecajem italo disca i new wavea definiraju moćni bubnjevi i sintisajzeri, večeras će na glavnoj pozornici nastupiti i duo PEZNT, Lawrence Klein te DJ Jock.

Tu su i Borut Cvajner i Disrupted Project, suosnivači etikete Vakum Records, ekperimentalni duo Outcome, DJ istančanog stila Life4Funk, te dalmatinski DJ-i u usponu Beepolar, Santiago Batacosta i Marco Basler.
Label Get Physical, već spomenuta berlinska izdavačka kuća koja je na sceni već skoro 20 godina, i koja je najbolje prodavani label na Beatportu, najvećem svjetskom "dućanu" plesne glazbe, večeras ima vlastiti stage. Get Physical je prepoznao kvalitetu nabujale hrvatske scene, te je tako nedavno objavio kompilaciju Croatia Gets Physical. Na tragu te nove suradnje na njihovoj pozornici nastupit će Insolate, Jan Kinčl, Andrea Ljekaj i Antonio Jukić.

Subotnji "stage takeover" pripao je domaćoj izdavačoj kući Imogen Recordings, koja zastupa zvuk zasnovan na house i disco temeljima. Za ovu možda i najintrigantniju domaću etiketu izdaju brojne legende underground glazbe kao što su Kai Alce, Robert Owens, Brand New Heavies, Don Carlos, Charles Webster, Fred Everything, Darshan Jesrani (Metro Area) i Ashley Beedle.

Na Imogen Recordings Stage Takeoveru tako će nastupiti Ilija Rudman, Antonio Zuza, Stipe "Jazzy" Širinić i Bakula.

Inače, ovo je prvo izdanje Slurp!-a koje se odražava u Šibeniku, u koji je festival preselio iz Pule.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:49