NA OTVORENOME

Dodjela Porina 5. lipnja na južnoj strani HRT-a, ove godine dodane su dvije nove kategorije

 Darko Tomas/CROPIX
Nagradna statua imat će masku, koja će nas podsjećati na dane glazbene šutnje u razdoblju pandemije koronavirusa

Ovogodišnja dodjela glazbenih nagrada Porin održat će se u subotu, 5. lipnja, u skladu s epidemiološkim mjerama na otvorenome, na južnoj strane Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju.

Sama dodjela prenosit će se na Prvom programu HTV-a te na Drugom programu Hrvatskoga radija, od 21 sat, s nastupima uživo nekih od najvećih imena hrvatske glazbe, najavili su organizatori.

Izvijestili su i da će nagradna statua, s obzirom na situaciju u kojoj se našao svaki glazbenik, ove godine imati masku. Autor statue Ivica Propadalo želio je neko posebno obilježje koje će nas podsjećati na dane glazbene šutnje, napominju.

Voditelji svečanosti bit će Iva Šulentić i Ivan Vukušić, prema scenariju Joška Lokasa i Mislava Donaja, a u režiji Marija Vidosavljevića. Glazbeni producent je Ivan Popeskić, a urednica Andrijana Škorput.

Za prestižnu hrvatsku glazbenu nagradu stigle su 1784 prijave, od čega čak 214 albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine i 75 prijava za kategoriju Novi izvođač.

Za Album godine nominirani su Prljavo kazalište s albumom "30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb", Rundek & Ekipa s "Brisanim prostorom", Pavel s albumom "Ennui", Je Veux s "I Glow" i Matija Dedić s albumom "Tajna vještina - glazba Zlatana Stipišića Gibonnija".

Za Pjesmu godine nominirane su "Hej, sanjalice" grupe Elemental, "Mali krug velikih ljudi" Ivana Dečaka u izvedbi Massima, "Ne daj na nas" autora Aljoše Šerića u izvedbi Pavel feat. Tedi Spalato, pjesma "Puna memorija" Vanne te "Rođen za suze" Gorana Bareta koju izvode Goran Bare & Majke.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Albina, Mia Negovetić i Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli.

U kategoriji Najbolji album zabavne glazbe nominirani su "91+" Stjepana Jimmyja Stanića i Orkestra Josipa Cvitanovića, "Ne okreći se, sine" Rade Šerbedžije i album "Šta mi ljube oćeš kazat" Klape Rišpet, a za Najbolji album pop glazbe "Ennui" grupe Pavel, "Poljubi me sad" Damira Kedže i "Sretan put" Mije Dimšić.

Za Najbolji album rock glazbe natječu se "Jukebox" grupe Divlje Jagode, "Memphis Light" Tomislava Golubana i "Na putu" - Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, dok su u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe Mark Mrakovčić s "Breeding Black Sheep", Rundek & Ekipa s "Brisanim prostorom" i Boris Štok s albumom "Uvijek dio mene".

Ove godine dodane su dvije nove kategorije, Najbolji album hip hop glazbe i Najbolji album elektroničke glazbe - u prvom su nominirani Elemental ("Ilica"), Alejuandro Buendija ("Škrinja") i Reper iz sobe ("Vanka"), a u drugom Je Veux (I Glow), Discohernia ("Promjena stanja") i Trokut ("Shapeless").

Za Najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su Daria Hodnik za skladbu "Srce od stakla", Je Veux za "Dance to forget" i Vanna za skladbu "Puna memorija", a za Najbolju mušku vokalnu izvedbu Damir Urban za "Nitko osim nas", Marko Tolja za "O tebi ovisan" i Massimo za "Mali krug velikih ljudi".

U kategoriji Najbolje izvedbe grupe s vokalom su Bang Bang za skladbu "Nadrealizam", Elemental za "Hej, sanjalice" i Goran Bare & Majke za "Rođen za suze".

Nominirani za Najbolju vokalnu suradnju su LET 3 feat. Tereza Kesovija za "Sam u vodi", Pavel feat. Tedi Spalato za skladbu "Ne daj na nas" i Zsa Zsa feat. Hiljson Mandela za "Ovu ljubav".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:42