SLAVNI REPER

DOKUMENTARAC KOJI JE UZBURKAO STRASTI Otkriveni novi detalji ubojstva Tupaca Shakura, u zločin su bila umiješana slavna imena?

 Screenshot YouTube

Dokumentarni film ‘Murder Rap’ koji je premijerno prikazan u siječnju prošle godine, a od ovog proljeća bit će dostupan i na Netflixu, otkriva dosad posve nepoznate činjenice i spekulacije vezane uz ubojstvo slavnog repera Tupac Shakura.

Detektiv Greg Kading, iz policije u Los Angelesu, radio je tri godine na slučaju i vodio specijalne jedinice koje su istraživale ubojstva.

On u filmu tvrdi da Sean ‘Diddy’ Combs unajmio Duanea Keitha ‘Keffe D’ Davisa, člana ulične bande Crips, da ubije Shakura i njegovog menadžera Mariona Hugha ‘Suge’ Knighta za milijun dolara.

Navodi da je te noći, 7. rujna 1996. godine, Keffe D-jev nećak Orlando ‘Baby Lane’ Anderson povukao okidač, a u vatrenom je okršaju smrtno stradao samo Tupac Shakur.

Dalje otkriva da je iz osvete menadžer Knight unajmio člana bande Bloods Wardella ‘Poochie’ Fousea da ubije Biggie Smallsa za 13.000 dolara. Biggie Smalls je ubijen 9. ožujka 1997, samo šest mjeseci nakon Tupacove smrti.

Prem Kadingovim riječima, Keffe D je bio prisiljen priznati detalje ubojstva da ga ne bi optužili za drugi zločin. ‘Da se htio izvući, nije nam trebao ispričati sve te detalje’, rekao je Kading za Huffington Post . Detalji, u ovom slučaju, uključuju narudžbu ubojstva, i to od strane slavnog Combsa.

Tupac je imao samo 25 godina kad je ubijen na ulicama Las Vegasa nakon što se vraćao s boksačkog meča Mikea Tysona. Slavu je stekao albumom '2Pacalypse Now' 1991. godine i od tada počinje njegov vrtoglavi rast popularnosti. Za kratkog života Tupac snimio je i nekoliko filmova, među kojim je najpoznatiji 'Juice' iz 1992. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:21