ROBOTSKI ZVUKOVI

Domaća glazbena senzacija oduševila Zagrepčane: ‘Uživo su čudo, sretni smo da konačno plešemo‘

Koncert ABOP-a
 David Mandić
ABOP, što je skraćeno za ‘After je bolji od partija‘ miljenici su publike i posebni po konceptu svoje glazbe koju nazivaju live technom

Dim je ispunio pozornicu, stroboskop je počeo bljeskati, a glave u publici krenule su kimati s uzbuđenjem. Dvorište Akademije likovnih umjetnosti pretvorilo se u plesni podij dok su dva bubnjara, dva klavijaturista i basist proizvodili svemirske i robotske zvukove za okupljenu masu. Tako je jučer oko 21 sati počeo koncert ABOP-a, domaće elektronske senzacije.

ABOP, što je skraćeno za 'After je bolji od partija' miljenici su publike i posebni po konceptu svoje glazbe koju nazivaju live technom. Proizvode elektronske zvukove svirajući prave instrumente.

- Sretni smo što konačno možemo negdje plesati. Ali i obožavamo ABOP, uživo su čudo. Neobično ih je vidjeti ovako rano, već u devet sati. Naviknuti smo ih gledati na mračnim afterima, završecima brucošijada ili tako nešto, rekli su nam Lucija i Valent dok su čekali u dugačkom redu za pivo.

image
Koncert ABOP-a
David Mandić
image
Koncert ABOP-a
David Mandić
image
Koncert ABOP-a
David Mandić

Romantično okruženje dvorišta akademije u sumrak je pružalo kontrast mračnoj elektronskoj glazbi koja je treštala iz zvučnika. Pozornica, osvijetljena ružičastim i plavim reflektorima i laserima, ispunila se dimom. Svemirski zvukovi, robotski glasovi i ubrzan ritam dvaju bubnjara masirali su bubnjiće tristotinjak posjetitelja. Gužve je bilo samo u redovima za pivo.

- Ovo je show! Slušam ih uživo po četvrti put i svaki je koncert bolji od prethodnog. Stvore nevjerojatnu energiju u publici i super mi je što nije samo neki DJ za svojim laptopom već su pravi talentirani muzičari, govori nam Luka dok maše dugom kosom.

Zaštitari ispred bine svako malo su morali odmicati ogradu dalje od pozornice i gurati plesače u prvim redovima koji su se za istu pridržavali. Glazbeni kozmički vodiči sat i pol su bacali okupljene u trans sve dok se nisu, zagrljeni, naklonili fanovima. Nakon neumornog zahtijevanja zagrebačke publike, ABOP-ovci su se vratili odsvirati još jednu pjesmu. After je ipak bolji od partija pa su tako ljudi u dvorištu nastavili plesati dugo u noć i nakon koncerta.

image
Koncert ABOP-a
David Mandić
image
Koncert ABOP-a
David Mandić
image
Koncert ABOP-a
David Mandić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:47