KULTURNI DOGAĐAJ

Donatorski koncert za obnovu crkve svetog Marka

Donacijom se pruža velikodušna potpora obnovi te drevne crkve te ujedno prostora za rad zbora

U sjećanje na dugogodišnjeg člana uprave prof. Franju Marića, Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Zagreb i „Cantores Santci Marci“ Oratorijski zbor župne crkve sv. Marka organiziraju Donatorski koncert za obnovu crkve sv. Marka, oštećene u nedavnom potresu.

Na koncertu će pod ravnanjem dirigenta Jurice Petra Petrača Oratorijski zbor crkve sv. Marka „Cantores Santci Marci“ i Hrvatski barokni ansambl uz soliste Anabelu Barić (sopran), Moniku Cerovčec (sopran), Franca Klisovića (kontratenor), Emanuela Tomljenovića (tenor), Marina Čarga (bariton) izvesti djela Marc-Antoine Charpentiera i Johann Sebastian Bacha.

Pozivaju se prijatelji i članovi HKD Napredak Zagreb, zbora Cantores Santci Marci da se pridruže organizatorima u subotu, 26. rujna 2020., s početkom u 20 sati na Jordanovcu u Crkvi Bezgrešnog Srca Marijinog na adresi Jordanovac 110.

Ovim Koncertom odaje se zahvalnost i počast preminulom dugogodišnjem članu Napretka, uglednom kulturnom i prosvjetnom djelatniku, piscu, uredniku značajnih izdanja za Katoličku Crkvu u Hrvata, bibliofilu prof. Franji Mariću, velikom donatoru crkve i mladih kulturnih talenata.

Crkva sv. Marka Evanđeliste jedan je od najstarijih arhitektonskih spomenika Grada Zagreba, a istovremeno i najstarija župna crkva u gradu. Zaštićeno je kulturno dobro Republike Hrvatske. Oratorijski zbor crkve sv. Marka djeluje u župi od 1920. godine.

Donacijom se pruža velikodušna potpora obnovi te drevne crkve te ujedno prostora za rad zbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 10:08