PREMIJERA SPOTA

Donosimo ‘Tide‘, pjesmu o samoći kojom nam The Siids otvaraju vrata svog čarobnog svijeta

The Siids

 Kristijan Vuckovic
Sofisticiranim zvukom dvojac nastavlja prezentirati odličnu sinergiju i zajedničku kreativu kojom stvaraju uhu vrlo ugodna djela

Omiljeni riječki electro duo The Siids novim singlom "Tide" počinju otkrivati nasljednika hvaljenog albuma prvijenca “Brutalist”. Kako su ispričali Darko i Stane, "Tide" je pjesma o samoći i načinu na koji se pojedinac bori s njezinim uzrocima.

Sofisticiranim zvukom nastavili su prezentirati odličnu sinergiju i zajedničku kreativu kojom stvaraju uhu vrlo ugodna glazbena djela. Uz vrhunski glazbeni izričaj, ekipa The Siidsa od početka naglasak stavlja i na vizualnu prezentaciju, čemu odlično svjedoči i novi spot u režiji njihovog dugogodišnjeg suradnika i nagrađivanog fotografa Kristijana Vučkovića. Crno-bijelom tehnikom i minimalizmom, cilj je u obliku fotografije prikazati stanje i atmosferu samoće. Glavnu ulogu u spotu ima priznata riječka koreografkinja i plesačica te autorica brojnih predstava i performansa Martina Hrlić Rogić, koja osjećaju samoće kroz tijelo i pokrete daje fizički oblik.

Kombinacijom fotografije, plesa i glazbe The Siids u pjesmi "Tide" ponovno nam otvaraju vrata svoga svijeta i uvode nas u novo poglavlje svoga rada.

The Siids su svojim prvijencem “Brutalist” domaćoj glazbenoj sceni dostavili izniman materijal kojim su se potvrdili kao jedan od najzanimljivijih glazbenih projekata. Album je već po izlasku dobio odlične kritike struke i publike, a u vremenu koje je slijedilo osvojio je mnoge nominacije i nagrade. U godini objave nominiran je za nagradu Rock&Off u kategoriji Album godine. Iduće godine nominirani su u kategorijama Veliki prasak, Iskonova nagrada publike i Electro&Off izvođač godine, u kojoj su i proglašeni pobjednicima.

Priznanje struke dobili su i nominacijama za nagradu Ambassador u kategorijama najboljeg albuma i najperspektivnijeg benda 2019., a prošle godine na dodjeli nagrade su i nastupili. Na 41. RI Rocku pjesma "Beats Running Down" primila je nagradu "Ivica Vrkić" za najbolji singl 2019. godine, a njezin spot u režiji Stelle Mešić proglašen je najboljim videospotom.

Riječki electro duo na sceni se etablirao kao glazbeni projekt itekako vrijedan pažnje i jedni su od izvođača čije novitete uvijek s nestrpljenjem iščekujemo. Stoga uživajte u novom audiovizualnom umjetničkom djelu "Tide".

image

The Siids

PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:45