MOČVARA

Drone Carrying Dread turneja: dolazi Author & Punisher, čiji su nastupi nezaboravno vizualno-auditivno iskustvo

Author and Punisher

 Malthe Ivarsson/Avalon/Profimedia
Iza projekta stoji Tristan Shone koji pomoću instrumenata i zvučnika koje je ručno izradio kontrolira proizvodi cijeli niz zvukova

Američki izvođač Author & Punisher započeo je europsku turneju, a u Močvari nastupa 1. travnja.

Na premijernom nastupu u ovim krajevima, kako se najavljuje, autor koji je "mastermind industriala" predstavit će novi album "Krüller" na kojem gostuje ritam sekcija prog metal benda Tool. Virtuoz na perkusijama, bubnjar Danny Carey, gostovao je na "Misery", a basist Justin Chancellor daje prepoznatljivi potpis na pjesmi "Centurion".

Kritičari hvale raznolike, jedinstvene i precizne pjesme, te za aktualni album s ukupno osam pjesama kažu da samostalno stoji kao jedan od njegov najboljih do sada. Pitchfork hvali grunge alt-rock prizvuk uspoređujući zvuk nekih pjesama s onima Nine Inch Nails ili My Bloody Valentine. Utjecajni Kerrang kaže da album od početka do kraja uvuče u svoju atmosferičnost, dok Metal Injection za dodavanje više instrumenata i gostiju kaže da album čini još posebnijim.

Hvaleći tehničku preciznost i sjajan nastup, recenzije uobičajeno navode da je koncert Author & Punishera pravo audio-vizualno iskustvo te da je majstor stvaranja atmosfere. One-man industrial metal atrakcija iz San Diega tako će svoj brutalni drone doom industrial live nastup premijerno izvesti u Zagrebu.

Iza imena Author & Punisher se krije Tristan Shone, a projekt je započeo 2004. Pomoću ručno rađenih instrumenata i zvučnika koje sam kontrolira proizvodi cijeli niz zvukova. Koristeći mehaničke uređaje koji se oslanjaju na industrijsku automatizaciju i robotiku, glazba se fokusira na njihovu međusobnu interakciju. S pozadinom u strojarstvu i umjetnosti, Shone je kroz osam albuma i jedan EP pokazao nekonvencionalnost u stvaranju, a na novom uratku dodaje i gitare, te vokalne procesore. Melodija i dalje ostaje u srži njegove glazbe, a sve je podebljano distorzijama i synthevima.

Aktualna Drone Carrying Dread turneja počinje u Poljskoj, a nastavlja se u Češkoj, Slovačkoj te Hrvatskoj. Nakon toga turneja kreće prema Austriji, Švicarskoj, Italiji, Francuskoj, Belgiji, pa sve do Litve, Latvije i Finske gdje će završiti serija od gotovo 20 koncerata.

Prilika za čuti jedinstveni zvuk ovog kreativca, bit će u zagrebačkoj Močvari 1. travnja, a na pozornici će mu se pridružiti gitarist Douglas Sabolick iz benda Ecstatic Vision. Kao predizvođač nastupit će Mvtant iz Teksasa.

Ulaznice su u prodaji po cijeni 100 kn, a na dan koncerta ulaznice će koštati 120 kn.

Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava kao i online na www.eventim.hr. Ulaz na koncert moguć je uz Covid potvrdu ili negativan test.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:56