TVORNICA KULTURE

DRUGA DODJELA NAGRADE ROCK&OFF J. R. August nagrađen za album godine, 'Iskra' grupe Urban&4 pjesma je godine, KUD Idijoti nagrađeni za životno djelo

JR August; Irena Žilić; Goran Bare; insert: JR August
 Goran Mehkek / CROPIX
 

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off u četvrtak je u zagrebačkoj Tvornici kulture dodijeljena po drugi puta, a dodjelom je dominirao Nikola Vranić, glazbenik koji nastupa pod umjetničkim imenom J. R. August.

Vranić je kući odnio nagrade za album godine ("Dangerous Waters"), Veliki prasak godine i Rock&Off izvođača godine. Uz to, Vranić i njegov bend dodjelu su otvorili izvedbom pjesme "Crucify Me".

"Jako sam sretan i počašćen nagradama, a u isto vrijeme mi je i malo gorak okus u ustima jer sam želio da se nagrade više rasporede među kolegama po kategorijama. Posebno mi je draga nagrada za album godine jer sam dao cijelog sebe u taj album. Još jednom zahvaljujem svima koji su radili na tom albumu, koji rade sa mnom i koji me prate i pomažu", rekao je Vranić nakon dodjele.

FOTOGALERIJA: Glazbene nagrade Rock&Off dodijeljene drugi puta

O osvajačima nagrada Rock&Off za 2019. godinu odlučivao je stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija.

Pjesma "Iskra" Urban & 4 proglašena je pjesmom godine, riječka grupa Jonathan koncertnim izvođačem godine, Irena Žilić Pop&Off izvođačicom godine, Vojko V Rap&Off izvođačem godine, grupa The Siids Elektro&Off izvođačem godine, a grupa Chui Jazz&Off izvođačem godine. Nagrada publike, za koju se moglo glasati na Iskonovim web stranicama, pripala je Goranu Baretu i Majkama.

Rock&Off nagradu za životno djelo dobili su kultni pankeri K.U.D. Idijoti. Na dodjeli su J. R. August i njegov zbor u čast K.U.D. Idijotima izveli obrade pjesama "Ja sjećam se" i "Za tebe".

Na dodjeli su nastupili i Chui, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow te Pocket Palma, a posebno iznenađenje bio je nastup Vojka V-a, koji je zatvorio večer.

"Prva godina Rock&Off-a je bila odlična i bilo ju je teško nadmašiti, no nismo mogli ni slutiti da će druga godina biti još i bolja, s još više publike i atraktivne glazbe. Pokazalo se da ova nagrada ima itekako smisla, obzirom da su već prve godine iz nje proizašla još četiri projekta. Od srca čestitamo svim dobitnicima i nominiranima! Pred nama je težak posao jer se letvica još više podigla za treće izdanje nagrade", istaknuli su iz organizacije nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:24