‘JAZZ U VINOGRADU‘

Drugo izdanje ekskluzivnog festivala na Mađerkinom bregu donosi i dodatni sadržaj koji će vas oduševiti

Prvi ‘Jazz u vinogradu‘

 Ivan Šardi
Uživajte u spoju glazbe, prirodnih ljepota, nagrađivanih vina obitelji Štampar i gastro ponude pod vodstvom chefa Marka Palfija

Na bajkovitom Mađerkinom bregu, s kojega zahvaljujući nedavno sagrađenom vidikovcu pogled "puca" na pet država, održat će se drugo izdanje međunarodnog festivala "Jazz u vinogradu". Organizatori su se ponovno odlučili za posljednji vikend u kolovozu, a pored samog Mađerkinog brega, koji se nalazi na 341 metar nadmorske visine, program manifestacije održat će se na još nekim jedinstvenim lokacijama pitoresknog Međimurja.

Spoj je to glazbe međunarodnih jazz bendova i poznatih Dj-eva, ljepote tamošnje prirode, nagrađivanih vina obitelji Štampar na čijem se posjedu glavni dio festivala i održava te gastro ponude street food koncepta pod vodstvom poznatog međimurskog chefa Marka Palfija te njegovih kolega.

Ovogodišnje izdanje festivala obogaćeno je i dodatnim sadržajem; izložbom fotografija "Velikani Jazza", masterclassom za glazbene škole i pojedince s velikanima tog žanra - Renatom Chicom te domaćinom Ratkom Zjačom u domu Pušipela u Štrigovi, plesom uz bazen termi Sv. Martin na partiju zagrijavanja uz DJ-eve, organiziranim turama...

Tijekom tri festivalska dana od petka 26. do nedjelje 28. kolovoza nastupit će Nocturnal quartet (Italija) - Chicco/Zjača/Bedetti/Frattini, The Cuban Latin Jazz (Kuba/Poljska) te Fake Orchestra (Slovenija).

Nocturnal quartet čine jedan od vodećih europskih orguljaša i profesor Graz jazz akademije Renato Chicco s novim projektom u kojemu sviraju jedan od najboljih europskih saksofonista Stefano Bedetti i internacionalno nagrađivani gitarist Ratko Zjača s velikom međunarodnom diskografijom.

Cuban Latin Jazz s internacionalnim lineupom predstavlja fuziju jazz glazbe, latino-kubanskih ritmova, kubanske afro, salsa i klasične glazbe u izvedbi mladih vrhunskih glazbenika. Četiri talentirana glazbenika različitih nacionalnosti odsvirali su stotine nastupa uživo diljem Europe.

Fake Orchestra vrlo je cijenjeni slovenski jazz/etno sastav kojega je 1998. osnovao gitarist Igor Leonardi. Bend je snimio pet glazbeno vrlo raznolikih albuma, a posljednji je posvećen legendarnoj Billie Holiday, a upravo njega na festivalu će predstaviti publici.

Što se tiče DJ-eva, nastupit će Ozren Kanceljak, Phat P., William Collins, Jazzozo i Sladoled.

Ovaj boutique događaj limitiran je na 500 gostiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:54