NOVI HIT

Dubioza kolektiv opjevala mnogima najdraže mjesto: ‘Za ljude s Balkana život je kafana!‘

Dubioza kolektiv ima novu pjesmu 'Kafana'
 YouTube/Screenshot
Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu, koji će se naći na novom albumu Dubioze kolektiv

„Kafana“ je prvi singl s nadolazećeg albuma Dubioze kolektiv čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse. Kako su se snašli pogledajte u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?v=JiUq2gmQ3E4

"Pjesma 'Kafana' je nastala za vrijeme najstrožeg lockdowna, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektima. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tijekom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva, jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali", izjavili su članovi Dubioza Kolektiva

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija bio je zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić - Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:17