ZO I DJIGIBAOO

Dva splitska benda na zajedničkoj turneji diljem Hrvatske i BiH; danas dolaze u Tvornicu

bend Djigibaoo

 Barbara Čolak
Bend Djigibaoo je kao trio osnovan 2021. godine, kada objavljuje i svoj prvi singl ‘Krug‘ s pratećim spotom

Treći Burn Out četvrtak u Tvornici kulture predstavit će čak dva nova benda – Zo i Djigibaoo. Dva prijateljska splitska benda ove jeseni kreću na zajedničku turneju koja zasad broji 13 gradova diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine, a danas će svirati u Zagrebu na velikoj pozornici u Šubićevoj.

Zo je splitski pop rock sastav čija glazba sadržava i primjese drugih žanrova kao što su funk i punk rock. Zo broji šest članova, to su Vincent Šepić (vokal, gitara), Aida Ćućurović (vokal), Ante Eterović (gitara), Nina Bakić (klavijature), Josip Katić (bas gitara) te Antonio Strižić (bubnjevi). Svoj su album prvijenac snimali u zagrebačkom studiju SideChain te na akademiji glazbene produkcije (MPA). Album je najavljen singlovima "Poslovan lik", "Mjesto pod suncem", "Frane Mihalj" te "Birala je svijet". Autorski je rad benda Zo u svibnju kulminirao objavom debitantskog albuma "Želim biti ja" u izdanju diskografske kuće RTL Music, nakon čega su ga koncertno promovirali na ljetnoj turneji koja je uključivala dvadesetak klupskih i festivalskih koncerata.

Djigibaoo je splitski rokenrol bend, a čine ga Petar Stolnik na glavnom vokalu i gitari, Antonio Šabić na lead gitari i pratećim vokalima te Ivan Malenica na basu. Bend je kao trio osnovan 2021. godine, kada objavljuje i svoj prvi singl s pratećim spotom pod nazivom "Krug". Uslijedile su pjesme "I Tu Te Se Sitin" i "Ćao Bao", još dvije priče o iskrenim emocijama autora teksta i teškim trenucima kroz koje je prolazio. Tijekom snimanja četvrtog singla, "Žuti Mjesec", pridružuje im se bubnjar Tomislav Ćurić, nakon čega sviraju u formi četveročlanog benda. Ljeto 2022. godine obilježili su mini turnejom koja je uključivala 5. rođendan Kampusa, vrlički Lake Festival, đakovački Rock Bar King te Paiz Festival na Hvaru na kojem su nastupali kao predgrupa kultnom bendu PipsChips&Videoclips. Nakon turneje, zaključali su se u svoj prostor kako bi radili na novom zvuku i materijalima. Ove je godine Djigibaoo objavio singlove "Paranoja" i "Sonja" koji će se naći na njihovom debitantskom albumu "Ko to zna", snimljenom u Mostaru u Muzičkom Centru Pavarotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:37