FANOVI U ŠOKU

EKSCENTRIČNI BOGATAŠ HRVATSKOG PORIJEKLA Platio milijune za jedini primjerak albuma koji nitko ne smije čuti 88 godina

 Martin Shkreli/Twitter
Ponosni vlasnik albuma 'Once Upon a Time in Shaolin' sin je imigranata iz Albanije i Hrvatske, a navodno ga još uopće nije ni poslušao, ali kaže da bi ga se moglo nagovoriti ako ga Taylor Swift želi čuti

Prošle godine Wu-Tang Clan je obznanio da su snimili novi album 'Once Upon A Time In Shaolin', ali da taj album neće biti dostupan javnosti. Umjesto toga, kako je objavio frontman "klanovaca" RZA, album će postojati u obliku jednog jedinog primjerka, i prodat će ga isključivo jednoj osobi. Cijena? Pet milijuna dolara!

Wu-Tang Clan je taj primjerak svog tajnovitog albuma čuvao na skrivenom mjestu u Maroku, a spomenuti uradak nalazi se u ručno rađenoj kutiji s pergamentom uvezanim u kožni omot, te uz njega ide par posebnih slušalica vrijednih oko 300 tisuća kuna.

Na albumu je grupa u tajnosti radila nekoliko godina, a na njemu se pojavila i Cher kao gostujući vokal. Prema ugovoru koji je sastavio RZA, kupac albuma neće smjeti dopustiti javno slušanje albuma najmanje 88 godina. Ukratko, kao što je to rekao RZA, posjedovanje ovog albuma je kao da posjedujete žezlo egipatskog faraona.

Prošlog mjeseca RZA je objavio da su prodali album, ali nije otkrio identitet kupca, osim da je Amerikanac. Brojna nagađanja o kupcu (između ostalih, nagađalo se i o Quentinu Tarantinu) raspršio je Bloomberg Business koji je danas objavio da je milijune za ovaj album platio američki bogataš i financijaš Martin Shkreli (32). Radi se o direktoru i osnivaču kompanije Turing Pharmaceuticals, koji je ove godine zgrozio javnost kada je povećao cijenu Daraprima, lijeka za AIDS i rak, sa 13,50 dolara na 750 dolara po tableti.

Zbog toga su ga nazivali "najomraženijim čovjekom u Americi", a zanimljivo je da je sin imigranata iz Albanije i Hrvatske. Shkreli je bio i glavni investitor u diskografsku kompaniju Collect Records, koju vodi bivši frontman rock benda Thursday Geoff Rickly, ali je Rickly nakon objave vijesti o Shkrelijevoj "poslovnoj politici" prekinuo sve veze s financijašem.

Ponosni vlasnik albuma 'Once Upon a Time in Shaolin' navodno još uopće nije ni poslušao ovaj uradak. Kako navodi Bloomberg Business, Martin Shkreli je komentirao da će ga čuvati za "kišni dan", ali da bi ga se moglo "nagovoriti da ga posluša i ranije ako ga, primjerice, želi čuti Taylor Swift ili tako nešto".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:25