BOGAT PROGRAM

Ekscentrični Patrick Mason i audiovizualni spektakl glazbenice SUN U ovoga tjedna u Petom Kupeu

Peti Kupe

 Goran Berovic
Patricku Masonu 24. veljače domaćini će biti rezidenti Husha - osječke techno uzdanice Insolate i Phrasal

Locco Motion Session, 21. veljače

Novu čaroliju nesputane svirke i dalje donose najbolji hrvatski instrumentalisti, a u ovom izdanju nastupaju u sastavu: Bruna Matić, Vojkan Jocić, Hrvoje Galler i Ivan Kapec.

Bruna Matić bubnjeve svira od svoje sedme godine, a studirala ih je u Grazu i Rotterdamu. Dobitnica je dviju nagrada, a surađivala je s nizom vrsnih jazz glazbenika i sastava iz Hrvatske i inozemstva, pa tako i s Jazz orkestrom HRT-a.

Vojkan Jocić jedan je od naših najboljih saksofonista, svira u nekoliko jazz ansambala od kojih treba istaknuti Chui, Big Band HRT-a i Zvjezdan Ružić Sextet.

Klavijaturist Hrvoje Galler počinje se zanimati za jazz već za vrijeme studija, a kroz suradnju s renomiranim glazbenicima te samostalnim proučavanjem jazz glazbe prelazi i u predano bavljenje jazzom.

Gitarista Ivana Kapeca, spiritusa movensa domaće impro scene, znamo po cijelom nizu hvaljenih instrumentalnih albuma, što svojih solističkih, što kroz sastave Capisconne i Trianguli zona.

SUN U - koncertna promocija albuma "Beton", 23. veljače

Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U krajem prošle godine objavila je svoj dugoočekivani drugi studijski album "Beton". Album je naišao na odlične reakcije, a prvi put pjesme će zaživjeti na pozornici 23. veljače u Petom Kupeu. Same pohvale publike i kritike SUN U dobila je za album koji je sama producirala, otpjevala, odsvirala sve instrumente, napravila aranžmane, pa čak i dizajn albuma. Opisuje ga kao mješavinu mainstream i underground elektro popa, plesnu glazbu s puno emocija i jakih beatova.

Za nastup u Petom Kupeu SUN U priprema pravi audiovizualni spektakl. Veliki video zid s 2D i 3D animacijama te golemi spiralni LED tunel omogućit će da svaka pjesma dobije svoje vizuale. Prije i poslije koncerta publiku će zabavljati DJ Rea.

Hush! w/ Patrick Mason, Insolate, Phrasal, 24. veljače

Istinska osobnost koja se nimalo ne suzdržava - upravo to je gost prvog Hush! partyja u Zagrebu 24. veljače. Mnogo više od DJ-a, Patrick Mason ekscentrični je multidisciplinarni umjetnik, izvođač, dizajner i kreativni direktor. Svojim visoko energizirajućim live hibridnim setovima pali atmosferu po klubovima i festivalima od Brazila do Pariza.

Pun energije, angažiran i nezaobilazan, Patrick Mason utjelovljuje energiju berlinskog novog undergrounda. Mason je više od DJ-a, on je polarizirajuća ličnost koja ekstravagantnu vanjštinu vješto oživotvoruje glazbenim odabirom, a cjelokupan dojam nerijetko upotpunjava obradama pop pjesama koje su u međuvremenu postale njegov svojevrsni zaštitni znak.

Domaćini su mu rezidenti Husha - osječke techno uzdanice Insolate i Phrasal. Insolate je svjetski poznata DJ-ica, vlasnica etikete Out Of Place te pokretačica iznimno uspješnih koncepata partyja, dok mladi i talentirani DJ Phrasal sigurnim koracima već zauzima svoje mjesto na sceni.

Ulaznice za sva događanja u Petom Kupeu dostupne su online OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:58