NOVI ALBUM GUSTAFA

EKSKLUZIVNO na portalu Jutarnji.hr: Slušajte nove Gustafe i album 'Kanibalkanska'

Tri godine nakon posljednjeg albuma "Chupacabra" 2009. godine Gustafi su snimili i trenutno su u završnoj fazi masteriranja posljednjih pjesama novog albuma naziva "Kanibalkanska". Od "Chupacabre" velika promjena kod Gustafa je i što su sada sami svoji diskografi i odlučili su se na radikalno drugačiju pristup promociji albuma: stoga koristimo priliku te ponosno i ekskluzivno najavaljujemo kako ćete od sutra na portalu Jutarnji.hr, pa sve do kraja ove godine svakog tjedna moći poslušati po dvije pjesme s novog albuma "Kanibalkanska", nakog čega će se album naći u slobodnoj prodaji.

Edi Maružin, frontmen grupe, objašnjava i zašto su se odlučili na ovakav potez:

- Svi znamo da ono što se danas zove diskografija zapravo ne donosi neki veliki novac stoga smo se odlučili na za Hrvatske prilike radikalnu akciju i u suradnji s Jutarnjim listom svim svojim fanovima dati mogućnost da putem interneta preslušaju novi album i da ga na taj način promoviramo.

Novi uradak donosi 13 pjesama koje su dosad najzreliji, a mi moramo reći - i najplesniji uradak Gustafa.

- Mi se uvijekom vodimo idejom da naša glazba evoluira i moram reći da sam osobno s "Kanibalkanskom" dosad najzadovoljniji. Recimo, na "Chupacabri" sam možda više dao prednost glazbi pred tekstovima, ali na albumu koji smo upravo skoro pa dovršili doveli smo glazbu, tekst i poruku u savršen odnos. Mogu slobodno reći da je to naš najhrabriji i najartističkiji album, kaže Edi.

Evolucija je ostavila Gustafe na trasi psihodiska, kako sami vole nazivati svoju glazbeni pravac, a za sutra, u petak popodne najavljujemo prve dvije pjesme s "Kanibalkanske":

1. Kanibalkanska

2. Pere Latin

Ako želite i uživo poslušati Gustafe i širiti vibracije psihodiska, na Martinje u subotu 10. studenoga tradicionalno su u zagrebačkoj Tvornici, a što Edi kaže o novom albumu, poslušajte u intervjuu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:00