FOTOREPORTAŽA

EKSPLOZIJA EMOCIJA, ALI I LJEPOTE Na Festivalu šansona zabljesnule Nevena i Minea, svi su se suznih očiju oprostili od Arsena

 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Dubrovačka klapa Kaše sa skladbom 'Petrunjela' imala je najviše razloga za slavlje na Večeri novih skladbi 18. Festivala Dalmatinskih šansona u Šibeniku na kojoj su nastupila 24 izvođača.

Mladi Dubrovčani uvjerljivi su pobjednici ove prestižnog festivala zabavne glazbe prema glasovima publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila Trg Republike uz šibensku katedralu. Već nakon izvedbe 'Petrunjele', i prije proglašenja pobjednika, prema ovacijama publike i dugotrajnom pljesku bilo je jasno da ova nagrada ide u Dubrovnik.

No, to nije bilo sve.

Klapi Kaše pripala je nagrada i za najboljeg debitanta, kao i ona za najbolje kantautorsko djelo.

Za razliku od publike, prva nagrada stručnog žirija pripala je splitskoj klapi Iskon za pjesmu 'Srce zna', koja je nagrađena i za najbolji aranžman koji potpisuje Eduard Botrić.

FOTOGALERIJA: Druga večer Festivala dalmatinske šansone

Naravno da je i ova festivalska večer protekla u sjećanju na preminulog velikana hrvatske glazbene scene Arsena Dedića i njegov duh lebdio je ove subotnje večeri, kao i proteklih dana, nad Krešimirovim gradom.

Po završetku natjecateljskog dijela, u atmosferi prepunoj emocija, klapa Maslina predvođena Brankom Bubicom sa suzama u očima, kojima su na pozornici pridružili i svi izvođači, otpjevala je Ujevićev i Arsenov 'Odlazak'.

Ovaj trenutak nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim, a publika je na nogama nastavila pjevati i na taj se način posljednji put oprostila od svoga Arsena.

Festivalske nagrade

Druga nagrada publike pripala je 'šibenskom slavuju' Marku Škugoru s pjesmom 'Oće duša vanka tila', dok je stručni žiri drugu nagradu dodijelio duetu Neni Belanu i Maji Posavec za skladbu 'Tvoj glas', koji su osvojili treće mjesto po glasovima publike. Treća nagradu žirija osvojio je, pak, Đani Stipaničev za pjesmu 'Dobrodošla'. Nagrada za najbolji tekst pripala je Splićaninu Neni Ninčeviću za pjesmu 'Oće duša vanka tila', dok je Đani Maršan sa skladbom 'U masliniku' proglašen najboljim interpretatorom. Posebnu nagradu za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjih 'Šansona' dobio je Neno Belan za hit 'Daj mi daj'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:34