KODO U LISINSKOM

Fascinantni svirači tradicionalnih japanskih taiko bubnjeva na proljeće se vraćaju u Zagreb

Kodo 

 Takashi Okamoto
Neka vam duša pleše uz ritam života, stoji u najavi njihova gostovanja na kojem će publici predstaviti novi program Warabe

Legendarni japanski bubnjari Kodo svakom svojom spektakularnom turnejom oduzimaju dah publici cijeloga svijeta, a zagrebačka publika moći će ih ponovno vidjeti u Lisinskom, gdje će u nedjelju, 24. ožujka, predstaviti novi program Warabe.

- Neka vam duša pleše uz ritam života - stoji u najavi njihova nastupa.

U povodu 40. godišnjice djelovanja ove fascinantne skupine svirača tradicionalnih taiko bubnjeva, Kodo je stvorio dva programa temeljena na njihovu imenu: "Tsuzumi" je svoju temu i ime dobio po znaku za bubanj, a "Warabe" po znaku za dijete. Turnejom "One Earth Tour 2022: Tsuzumi" oduševili su publiku diljem svijeta, a i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog tad ih je imala čast ugostiti.

image

Kodo

Takashi Okamoto

U novom programu "Warabe" Kodo se oslanja na svoj klasični repertoar i estetiku iz ranih dana. Ta produkcija spaja jednostavne oblike taiko izražaja koji slave sinonime za Kodo: jedinstven zvuk, rezonanciju i tjelesnost - zauvijek djeca bubnja u srcu.

Doživite snagu i uzburkanost ritma života u Lisinskom!

image

Kodo

Takashi Okamoto
image

Kodo

Takashi Okamoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:43