'VRATIT ĆEMO SE...'

FOO FIGHTERS ZA ŽRTVE U PARIZU Iznenada objavili novi album posvećen žrtvama terorističkih napada i pozvali fanove na donacije

FILE - In this June 5, 2011 file photo, Dave Grohl, of the Foo Fighters, performs at the MTV Movie Awards in Los Angeles. The Foo Fighters were nominated for six Grammy Awards on Wednesday, Nov. 30, 2011. The awards will be held on Feb. 12. (AP Photo/Matt Sayles, file)
 AFP / AP2011
"Ovaj projekt poprimio je totalno drugačiji ton. Kao i sve ostalo, čini se...", poručio je Dave Grohl

ZAGREB - Američki alt rockeri Foo Fighters izdali su iznenadni, besplatni mini album "St Cecelia" posvećen žrtvama terorističkih napada u Parizu 13. studenog, u kojima je ubijeno 129 osoba, a 352 su ranjene.

Misteriozno odbrojavanje na njihovoj internetskoj stranici završilo se u nedjelju, 22 studenog navečer kada se pojavilo iznenađenje - novi mini album s pet pjesama pod nazivom "Saint Cecilia". Album je dostupan za besplatno skidanje, a njegovo izdavanje podudara se sa završetkom njihove turneje u sklopu koje su nastupili na mnogobrojnim velikim koncertima diljem Velike Britanije. Turneju je obilježila nezgoda na koncertu u Švedskoj, gdje je ovog ljeta frontmen grupe Dave Grohl pao i slomio nogu.

Inače, Foo Fighters su trebali u Parizu nastupiti nekoliko dana nakon terorističkog napada na koncertu Eagles of Death Metal.

Grohl je još u listopadu natuknuo da je zajedno s bendom snimio nekoliko pjesama dok su bili u Texasu na glazbenom festivalu Austin City Limits, a sada su se, šest tjedana poslije, te pjesme pojavile na stranicama za 'streamanje'.

U priopćenju za javnost Grohl je rekao da je nova glazba poprimila drugačiji ton nakon terorističkih napada u Parizu 13. studenog. Link putem kojeg se može donirati novac ( http://www.saintceciliaep.com/ ) vidljiv je na internetskoj stranici Foo Fightersa, a na njoj se može skinuti novi album, koji će naknadno biti objavljen i na vinilu.

"Ovaj projekt poprimio je totalno drugačiji ton. Kao i sve ostalo, čini se..... Postoji nova, dobra namjera da, čak i na najmanji mogući način, možda ove pjesme unesu malo svjetlosti u ovaj ponekad mračni svijet. Da nas podsjeti da je glazba život te da nada i ozdravljenje idu ruku pod ruku s pjesmom. To je nešto što nam nikada ne može biti oduzeto", napisao je Grohl.

"Svima koji su pogođeni zločinima u Parizu - u srcima smo s njima i njihovim obiteljima. Vratit ćemo se i slaviti život i ljubav s vama opet jednog dana s našom glazbom. Kako bi i trebalo biti učinjeno", dodao je.

Mini album sastoji se od pet pjesama - "Saint Cecelia", "Sean", "Savior Breath", "Iron Rooster", "The Neverending Sigh". Također Grohl je napisao opširno pismo u kojem objašnjava svoje misli o mini albumu i zadnjih 12 mjeseci u bendu koji prate njegovo izdavanje, a može ga se pročitati na njihovim stranicama .

Sveta Cecilija je ujedno i zaštitnica glazbenika.

Popis pjesama:

Saint Cecilia

Sean

Savior Breath

Iron Rooster

The Neverending Sigh

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:55