TEŠKO RAZDOBLJE

Foo Fightersi nakon Hawkinsove smrti otkazali turneju, upitan i dolazak na dodjelu Grammyja

Foo Fighters

 VALERIE MACON/AFP
Iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana i zbližavanje sa svojim najmilijima, objavio je bend na društvenim mrežama

Članovi rock grupe Foo Fighters objavili su da otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadne smrti njihova bubnjara Taylora Hawkinsa.

Hawkins, 50-godišnji bubnjar Grammyjima nagrađene američke rock grupe, umro je tijekom vikenda u hotelu u Bogoti neposredno prije nego što je bend trebao nastupiti na Festivalu Estereo Picnic u predgrađu glavnoga kolumbijskog grada.

U priopćenju objavljenom na društvenim mrežama, Foo Fightersi pišu da "otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadnog gubitka našeg brata Taylora Hawkinsa" te dodaju kako im je zbog toga žao i da sa svojim obožavateljima "dijele razočaranje jer se neće vidjeti kako je planirano".

“Umjesto toga, iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cijenimo svu glazbu i uspomene koje smo zajedno stvorili", stoji u objavi grupe.

Još uvijek je nepoznato hoće li neki od članova Foo Fightersa prisustvovati nedjeljnoj dodjeli Grammyja, na kojoj su trebali nastupiti. Bend je nominiran u kategorijama triju nagrada Grammy - za najbolji rock album, najbolju rock izvedbu i najbolju rock pjesmu.

Bubnjar slavne američke grupe pronađen je mrtav u petak u 51. godini u svojoj hotelskoj sobi u Bogoti, gdje je bend trebao nastupiti iste večeri.

Preliminarnom toksikološkom analizom u Hawkinsovu je organizmu otkriveno deset supstanci, uključujući opijate, antidepresive, anksiolitike i marihuanu, objavili su kolumbijski istražitelji, no nisu precizirali je li njihova mješavina uzrok njegove smrti.

image

obožavatelji pale svijeće i ostavljaju cvijeće ispred hotela u Bogoti u kojemu je preminuo Taylor Hawkins

DANIEL MUNOZ/AFP

Hawkins je u prošlosti imao problema s ovisnošću o drogama i prije 20 godina jedva je preživio predoziranje.

Grupu Foo Fighters osnovao je 1994. Dave Grohl, bubnjar Nirvane. Bend je objavio 10 studijskih albuma s brojnim hit singlovima poput "Everlong", "Times Like These" i "Learn To Fly."

Osvojili su 12 Grammyja i prošle godine uvršteni su u Rock & Roll kuću slavnih.

Hawkins je bio njihov član od 1997., a prije toga je svirao s Alanis Morrisette.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:34