T-MOBILE INMUSIC

FOTO: 8.000 ljudi, kiša, blato i odlični nastupi 'nultog dana'

Zagreb, 210610.?Na Jarunu se od 21.-23.06. odrzava glazbeni spektakl T-Mobile INmusic festival na kojem ce nastupiti mnogobrojni izvodjaci kako iz zemlje tako i svijeta.?Prvi dan su vjetar i lose vrijeme stvarali probleme organizatorima ali i posjetiteljima.Na fotografiji: Publika.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX

Kiša nošena orkanskim naletima hladnog sjevernog vjetra priprijetila je uništiti štimung još jednog velikog rock događaja na otvorenom, no ovaj put smo prošli bolje nego na Metallici jer vrijeme se smilovalo taman kad su Kawasaki 3p izašli na pozornicu ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala .

Do pred godinu-dvije jedan od najnepredvidijih, i možda najljenijih hrvatskih bendova, žestokim, sigurnim i uvjerljivim nastupom na Jarunu potvrdio je definitivan ulazak u prvu ligu domaće regionalne rock scene.

Pregršt sada već dobro poznatih hitova s prva dva albuma lako je zapalio onoliko publike koliko se u kasnim popodnevnim satima okupilo na Jarunu, no prava gužva počela se stvarati tijekom večernjeg nastupa TBF-a.

Set od sat i pol duge svirke najpopularnijeg splitskog sastava bio je nabijen moćnom gomilicom njihovih najvećih hitova, a tečna svirka zaključena je sa pjesmama "Odjeb je lansiran", "Sudnji dan" i "Alles Gut".

Da nam nema pomoći svakome tko živi u ovoj zemlji jasno je već neko vrijeme, a i bilo se malo teško ufurati u ljetnu atmosferu iz "Alles Gut" na temperaturi nižoj od deset stupnjeva koja nas je "grijala" pokraj još uvijek hladnog Jaruna, ali TBF nisu imali nikakvih problema zapaliti svoje navijače i još jednom dokazati da su u posljednjih desetak godina jedan od naša dva, tri najkvalitetnija i najbolja sastava.

Simpatičnim obraćanjem na prilično tečnom hrvatskom "hvala što ste došli po ovako usranom vremenu", novi pjevač grupe Alice in Chains, William DuVall odmah je osvojio naklonost gotovo osam tisuća ljudi koliko se na "nultom danu" Tmobile INmusic festivala okupilo do koncerta grunge rock legendi iz Seattlea.

Spori, teški, mračni riffovi kao da su odražavali prijeteće sivo nebo nad Jarunom, a glasnice Williama DuValla, iako svojom tamnoputom pojavom i kovrčavom kosom posve drukčiji od Laynea Staleya, kao da je prizvao duh pokojnog prvog pjevača Alice in Chains.

Sigurnim i moćnim nastupom Alice in Chains podsjetili su na vrijeme ranih devedesetih kad su uz Nirvanu, Pearl Jam i Soundgarden tvorili kvartet najvećih i najpopularniji bendova grunge rocka čija je zvučna lavina sada uvelike promijenila tijek povijesti rock glazbe.

S obzirom da se unatoč hladnom vremenu u ponedjeljak navečer na Jarunu okupilo oko osam tisuća ljudi, a i imajući u vidu i jake nastupe, može se zaključiti da je "nulti dan" T-mobile INmusic festivala bio pun pogodak.

Ostaje nam vidjeti kakvi nas nastupi očekuju u utorak i srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:25