OVE GODINE NASTUPA KRAFTWERK

FOTO: DIMENSIONS PROGLAŠEN JEDNIM OD NAJBOLJIH FESTIVALA U EUROPI 'Festival je lijepi urbani i elektronički događaj u trđavi Punta Christo kod Pule'

 Srecko Niketic / HANZA MEDIA
 

Britansko izdanje uglednog časopisa Wired proglasilo je festival Dimensions koji će se krajem kolovoza i početkom rujna ove godine održati u tvrđavi Punta Christo nedaleko od Pule jednim od najboljih europskih alternativnih festivala.

Wired na svojoj internetskoj stranici napravio popis najboljih alternativnih glazbenih festivala prema mjesecima u kojima se održavaju, a Dimensions se našao na popisu za kolovoz.

Pula, 260816. 
Odrzana 2. vecer Dimensions festivala na stinjanskoj tvrdjavi Punta Christo.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / HANZA MEDIA

Pula, 030917.
Dimensions festival koji se odrzava u pulskom naselju Stinjan i ove je godine privukao veliki broj mladih stranih turista . Na fotografiji jedna od ppozornica festivala.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Srecko Niketic / HANZA MEDIA

"Dimensions je lijepi urbani i elektronički festival koji se tijekom četiri dana održava u ruševinama utvrde Punta Christo kod Pule. Ove će godine na festivalu nastupiti Kraftwerk, Moodymann, Jon Hopkins, Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff i Nina Kraviz", piše Wired.

Ovogodišnje izdanje Dimensionsa bit će sedmo po redu, a na prethodnih šest nastupali su velikani svjetske glazbe poput Grace Jones, Massive Attack, Gilles Peterson, Richie Hawtin i mnogi drugi.

Pula, 240816. 
Britanska skupina Massive Attack koncertom u pulskoj Areni otvorila festival elektronicke glazbe, 5. Dimensions festival. Na fotografiji: Massive Attack
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / HANZA MEDIA
Massive Attack

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:44