FINALE DUBIOZNOG TJEDNA

FOTO: DUBIOZA KOLEKTIV U NAJVEĆOJ HRVATSKOJ ARENI Spektakularni nastup držao je zagrebačku publiku dva sata na nogama

 Deyan Baric
 

Dubioza Kolektiv održala je spektakularan koncert u zagrebačkoj Areni pred više od 16.500 oduševljenih posjetitelja. Njihov prvi nastup u dvorani na Laništu bio je vrhunac 'Dubioznog tjedna' započetog objavom novog albuma 'Pjesmice za djecu i odrasle'.

Prvotno planiran u Velikoj dvorani Doma sportova novi susret Dubioze i Zagreba ipak je zbog ogromnog interesa prebačen u najveću hrvatsku arenu.

Odlično zagrijavanje atmosfere odradila je punk rock šestorka Mašinko u brzom i žestokom setu pred već odlično popunjenim gledalištem, a dvorana je doslovce eruptirala oko 21:10 izletavanjem najpopularnijeg benda našeg podneblja na pozornicu.

Od otvarajuće 'Volio BiH' Dubioza je nanizala više od 25 pjesama u više od dva sata furioznog nastupa u kojem Arena nije prestala podrhtavati od skakanje publike. Prošao je bend praktički kroz cijelu karijeru - od davnih 'Firme Ilegal', 'USA' i 'Blama' preko megahitova 'Valter', 'Kokuz', 'Kažu', 'Prvi Maj', 'Free mp3', 'No Escape (From Balkans)' s kultnih izdanja '5 do 12', 'Apsurdistan' i 'Happy Machine' do 'Himne generacije', 'Treba mi zraka' i 'Pionirske' sa svježih 'Pjesmica za djecu i odrasle'.

Novi album je izašao prije nekoliko dana, a ovdje cijela dvorana zna bolje tekstove od mene! – euforičan je bio Almir Hasanbegović, polovica vokalnih frontmana benda. Spektakularan show završio je s 'Brijunima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 05:05