GLAZBENE NAGRADE

FOTO Eminem najveće razočaranje dodjele Grammyja, Jay-Z osvojio tri nagrade

 AFP
Lady Gaga okitila se nagradom za najbolju žensku pop izvedbu pjesmom 'Bad Romace' dok je njezin album 'The Fame Monster' proglašen je najboljim u pop kategoriji

LOS ANGELES - Američki country trio Lady Antebellum postao je pravo iznenađenje na 53. dodjeli glazbenih nagrada Grammy. Uzeli su čak pet nagrada u večeri koja se pokazala kao totalni promašaj za američkog repera Eminema.

Kandaski indie bend Arcade Fire osvojio je nagradu za album godine dok je Jay-Z osvojio tri Grammyja, od kojih su dva za duet 'Empire State of Mind' s Aliciom Keys. Soul zvijezda John Legend također je osvojio tri nagrade, a posebno se ističe Grammy za najbolji R&B album. Najboljim R&B izvođačima proglašeni su Fantasia i Usher.

Eminem koji je bio nominiran u 10 kategorija te se nadao spektakularnom povratku pod svjetla reflektora, morao se zadovoljiti sa svega dvije nagrade, za najbolju solo rap izvedbu (Not Afraid) i za najbolji rap album (Recovery).

Lady Antebellum je pjesmom Need You Now osvojio nagradu za najbolju pjesmu, singl te najbolju country plesmu. Osim toga, kući su otišli i s Grammyjima za za najbolji country album i za najbolju country grupu.

Lady Gaga okitila se nagradom za najbolju žensku pop izvedbu pjesmom 'Bad Romace' dok je njezin album 'The Fame Monster' proglašen je najboljim u pop kategoriji.

Pjesma 'Just the Way You Are' donijela je Bruni Marsu titulu najboljeg pop izvođača.

U rock kategoriji najboljim albumom proglašen je 'The Resistace' grupe Muse, 'Angry World' Neil Younga najbolja je pjesma dok je Paul McCartney odnio Grammyja za najbolju solo rock izvedbu za 'Helter Skelter'.

Nagradu za najboljega mladog izvođača dobila je jazz glazbenica Esperanza Spalding.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 13:06