INMUSIC FESTIVAL

FOTO: KINGS OF LEON IZAZVALI DOSAD NEVIĐENU GUŽVU NA ZAGREBAČKOM JARUNU Bacili su publiku u trans: 'Dugo nam je bila želja doći ovdje'

 Sandra Šimunović/Mladen Pobi / Cropix
Atmosfera u kampu jučer je bila mirnija nego uoči samih koncerata, većina se odmarala prije još jedne uzbudljive noći

Jedan od najvećih rock bendova današnjice, Kings of Leon, jučer su izazvali veliko oduševljenje i dosad neviđenu gužvu na zagrebačkom Jarunu, u sklopu 12. INmusic festivala.

“Drago nam je što smo napokon došli u Hrvatsku. To nam je dugo bila želja”, tim je riječima frontmen Caleb pozdravio publiku, a opća histerija nastala je s prvim taktovima njihova velikog hita “Use Somebody”.

Redari su u jednom trenutku imali pune ruke posla s najvatrenijim obožavateljima koji su, u želji da budu što bliže svojim idolima, preskakali zaštitnu ogradu, koja je na pola dijelila prostor ispred glavne pozornice.

Tijekom cijelog nastupa itekako su osluškivali kako publika diše - redali su hit za hitom, a atmosferu su neprestano održavali na vrhuncu odličnim glazbenim repertoarom, pa publika doslovce nije imala ni sekunde odmora.

Amerikanci iz Nashvillea, braća Caleb, Nathan i Jared Followill, koji su bend osnovali s rođakom Matthewom 1999. godine, na Jarun su stigli s aktualnim sedmim studijskim albumom ‘WALLS’. Četverostruki dobitnici Grammyja, koji su bend nazvali po pokojnom djedu Leonu, najveći su ‘krivci’ za rasprodane dnevne ulaznice za drugi dan festivala.

Dugoočekivani nastup

Prije njih nastupio je beogradski rock bend Repetitor koji je pokazao da je puno više od regionalne atrakcije. Nedavno su odradili čak 18 mahom rasprodanih koncerata u devet europskih država, nakon čega su se u utorak navečer drugi put vratili na INmusic festival. Miljenici zagrebačke publike na Jarunu su predstavili singlove s novog albuma ‘Gde ćeš’, a svirali su i stare hitove koji su im donijeli neviđenu popularnost u domovini i šire. Energični trojac ni ovaj put nije razočarao - zarazni gitarski rifovi Ana-Marije Cupin i bubnjarsko umijeće Milene Milutinović u kombinaciji s neumornim pjevačem Borisom Vlastelicom, koji je od prve do posljednje sekunde skakao po pozornici i komunicirao s euforičnom publikom, doveli su atmosferu do usijanja taman prije početka koncerta glavnih headlinera Kings of Leon.

I prvim i drugim danom festivala zadovoljna je organizacija.

- Logistika ni u jednom trenutku nije zakazala, hrane i pića bilo je za sve iako su u nekim trenucima morali malo dulje čekati. Očekujemo da će do završetka festivala sve proći bez problema, ipak nam ovo nije prva godina INmusica - kaže Mirta iz organizacije.

Atmosfera u kampu jučer je bila nešto mirnija i tiša nego prvi dan jer je većina posjetitelja tulumarila do dugo u noć pa su dan iskoristili za spavanje i prikupljanje snage za novu, veliku koncertnu noć. Većina je bila u svojim šatorima, a oni drugi su se osvježili u jarunskom jezeru. Među njima smo pronašli veselu ekipu iz Londona, koji su prošle godine obišli sve veće festivale u Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Portugalu, a tvrde da im nigdje nije bilo ovoliko ugodno kao u Zagrebu.

Oduševljenje

- Prvi dan smo iskoristili za obilazak grada, posjetili smo katedralu, Muzej prekinutih veza i općenito cijeli centar o kojemu se mnogo pisalo u našim medijima. I znate što, nije bilo pretjerivanje, Zagreb je stvarno divan grad i sigurno ćemo doći ponovno - oduševljeno je ispričala 21-godišnja Roise Dudley.

Za INmusic prvi put su saznali na jednom londonskom portalu koji je objavio popis najboljih jeftinijih glazbenih festivala, a došli su najviše zbog Arcade Firea.

- Nisu nas razočarali, koncert je bio sve ono što smo očekivali. Inače nismo bili na njihovom koncertu, a dugo smo htjeli pa nam se ovo učinila kao idealna prilika. Fino smo jeli, vegetarijanski burgeri su odlični, a općenito nam se cijene čine i više nego korektne. Iako većinu vremena provodimo na Jarunu, sutra namjeravamo ponovno obići grad. Naravno, ako nam danas ne bude prenaporno - zaključuju Londončani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:54