JAZZIANA CROATICA & LADO

FOTO: Legenda o usnulom divu Kleku, kojega vile plesom i pjevanjem bude iz sna, uskoro dobiva svoj glazbeni spot

Jazziana Croatica i Ladarice
 Privatni album
 

- Zapalili smo vatru, cure su plesale oko nje, mi smo svirali... Ima tu svega: prelijepe prirode, posebnih efekata, snimki iz zraka, divnih kostima... Cijeli dan smo snimali spot, odlično smo se zabavili i mislim da će publika uživati u onome što smo napravili - kaže bubnjar Borna Šercar, frontmen benda Borna Šercar's Jazziana Croatica, koji je s kolegama i članicama ansambla narodnih pjesama Lado u zagrebačkom Bizeku snimao spot za pjesmu "Klek's Witches".

Privatni album
Jazziana Croatica

Riječ je o pjesmi s njihova zadnjeg albuma "Rise After Fall", koji je objavljen krajem prošle godine. Na tom je albumu ova pjesma u instrumentalnoj verziji, a Šercar je potom za nju napisao i stihove, koje su otpjevale Ladarice. Ovo im je prvi put da surađuju, a bubnjar kaže kako se nada da nije i zadnji. Jazziana, naime, u svom glazbenom izričaju njeguje ljubav prema etno melosu.

Privatni album
Ladarice

- Snimali smo cijeli dan, na više lokacija. Kako pjesma priča legendu o usnulom divu Kleku, kojega vile plesom i pjevanjem bude iz sna, htjeli smo dočarati taj ambijent. Pa smo snimali u prostoru koji izgleda potpuno divlje, napušteno - u kamenolomu, jednom starom objektu... Mislim da smo uspjeli dočarati jednu narodnu legendu - priča Šercar.

Spot je režirao Zdenko Bašić, a prvotna ideja bila je da se snima na Kleku. Od toga su morali odustati, kaže Šercar, no tražili su ambijent koji je što sličniji. Vjeruje da su u tome i uspjeli, a premijera spota trebala bi biti u rujnu.

Privatni album
Ladarice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:19