UVIJEK ORIGINALNI

FOTO: LET 3 PRIREDIO PRVI EKOLOŠKI PERFORMANS U TVORNICI Dovukli su madrace na pozornicu, spavali i čitali erotsku literaturu

 Ranko Šuvar / Cropix
 

Uvijek provokativni Let 3 u subotu je u zagrebačkoj Tvornici održao cjelovečernji koncert kojem je prethodio njihov prvi ekološki performans ‘Spavanjem protiv klimatskih promjena’.

Na pozornici su osvanuli madraci, a članovi riječkog benda 'pozaspali' su pred prepunim klubom. Kao što su najavili, performans predstavlja neke osobne stavove članova grupe vezane uz aktualnu problematiku čije posljedice osjećamo mi, ali i generacije koje dolaze.

‘Ko spava ne zagađuje. Puno spavanja manje zagađenja’ - između ostalog bio je moto performansa. Čitali su se i ulomci iz knjige koja je sablaznila javnost - 'Seksualni život Catherine Millet' - biografske knjige urednice u 'Art Pressu' Catherine Millet. Knjiga je postala bestseller i smatra se važnim doprinosom seksualnosti u posljednjih nekoliko desetljeća.

FOTOGALERIJA: Let 3 u Tvornici

Koncert Leta 3 dio je više mjesečne proslave 20 godina Tvornice kulture koja će biti obilježena s 20 koncerata domaćih i inozemnih izvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:02