'SAMO NEK' ONA SRETNA JE'

FOTO: MARKO KUTLIĆ JE POBJEDNIK 67. ZAGREBAČKOG FESTIVALA 'Stvarno sam presretan, uopće nisam očekivao pobjedu. Jako je lijep osjećaj...'

Marko Kutlić
 Bruno Konjević / CROPIX
 

Pobjednik 67. izdanja Zagrebačkog festivala je Marko Kutlić s pjesmom “Samo nek’ ona sretna je” za koju je Kutlić ujedno i autor glazbe i teksta, uz koautora Aleksandra Čubrila.

Pobjednika je odabrao stručni žiri ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala, kojeg su činili Zorica Kondža, prošlogodišnji pobjednik Damir Kedžo, autor i producent Branimir Mihaljević, Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista te Željko Švenda, predsjednik HURIN-a.

Na drugom je mjestu završio duet Marina Jurića-Čivre i Nine Kraljić, “Zima”, a na 3. pjesma “Vrati mi se ti” autora Ante Pecotića u izvedbi Nikole Marjanovića.

FOTOGALERIJA: 67. izdanje Zagrebačkog festivala

'Stvarno sam presretan, uopće nisam očekivao pobjedu. Jako je lijep osjećaj primiti ovu nagradu, pogotovo jer je to u mom Zagrebu, na Zagrebačkom festivalu. Hvala žiriju koji je prepoznao pjesmu i napore mog tima, koautora teksta Aleksandra Čubrila i aranžera Igora Ivanovića i Marka Vojvodića', rekao je pobjednik Marko Kutlić.

'Bila je ovo sjajna i raznolika večer! Čestitao bih, naravno, mladom kantautoru na pobjedi, ali i svim ostalim izvođačima i autorima koji su svojim pjesmama učinili i ovo izdanje Zagrebačkog festivala nezaboravnim', izjavio je umjetnički direktor festivala Neno Belan.

Na samom početku prijenosa, osječkoj kantautorici Miji Dimšić uručena je nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg Zagrebačkog festivala, “Ovaj grad”. Cijela večer zaključena izvedbom dosad neobjavljene pjesme Arsena Dedića, “Danas te volim”, koju je otpjevala splitska pjevačica Ines Grgurinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:57