SPEKTAKL U ZAGREBU

FOTO: POSEBAN KONCERT DAMIRA URBANA I NJEGOVE ČETVORKE ODUŠEVIO LISINSKI Pogledajte tko nije htio propustiti hitove u pratnji filharmonijskog orkestra

 Željko Puhovski / Cropix
 

Poseban koncert za Damira Urbana i njegovu Četvorku održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u organizaciji Glorije. Jedinstvenim nastupom petorka je obilježila 20 godina od izlaska albuma 'Žena dijete' te svoje hitove prvi put izvela u pratnji filharmonijskog orkestra, a riječki glazbenik se ponovno prihvatio i dirigiranja.

Iako mu je svaki koncert jednako važan, ‘Urbanizam’, kako je glazbenik Damir Urban otkrio prije nastupa, jedan je od onih zbog kojih se radna temperatura podigne za par stupnjeva. Osim što njime obilježavaju 20 godina od izlaska albuma ‘Žena dijete’, koncert sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog poseban je i po tome što će svoje hitove prvi put izvesti u specijalno prilagođenim aranžmanima koje je raspisao Ante Gelo, piše Gloria.

Tremu koja je uhvatila Urbana i njegovu Četvorku - gitarista Luku Tomana, basista Sandija Bratonju, bubnjara Marca Bradaschia te klavijaturista Sašu Markovskog - umanjila je činjenica da su u iskusnim rukama dirigenta Krešimira Batinića koji je ravnao koncertom, a neke dionice preuzeo je i riječki glazbenik.

- Već par desetljeća nastupamo u formi petorke, a sada smo na tu brojku dodali jednu nulu - kazao je glazbenik koji je iznimno ponosan na svoju suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom. Na koncertu, osim velike podrške ostalih glazbenika na pozornici, Urban je imao i onu iz publike: supruga Milica Czerny Urban nije željela propustiti njegov zagrebački nastup.

Jedinstveni koncert pod pokroviteljstvom Glorije nisu propustili ni brojni poznati pa su u Lisinskom uživali i Đurđa Tedeschi, Bruno Šimleša, Barbara Kolar, Lana Pavić, Ana Stunić, Aleksandar Stanković i drugi.

U galeriji pogledajte kako je bilo na koncertu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:42