ČETIRI TENORA

FOTO: VELIKA GUŽVA NA GALA KONCERTU U LISINSKOM Hrvatsku ligu protiv raka podržale su brojne javne osobe, od ministara do Borne Kotromanić

 Ronald Goršić / CROPIX

Povodom 50. obljetnice Hrvatske lige protiv raka u KD Vatroslav Lisinski organiziran je gala koncert Četiri tenora na kojem su nastupili Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Pecotić Peco i Marko Škugor i brojni drugi glazbenici.

Veliku dvoranu Lisinskog u utorak su ispunili i brojni poznati. Borna Kotromanić bila je u društvu Renate Vinšek, vlasnice poznatog zagrebačkog frizerskog salona u koji su dolazili poznati poput dr. Franje Tuđmana, Ene Begović, Tereze Kesovije, Ive Šarić Leko i njezina supruga Jerka, Mani Gotovac, Almire Osmanović, Sanje Doležal i drugih.

Tenore je došao poslušati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je bio u društvu ravnatelja Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski Dražena Siriščevića. Ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović te prof. dr. sc. Damir Eljuga još su neka od zvučnih imena koja su se našla u gledalištu.

Hrvatska liga protiv raka najstarija je civilna udruga u ovom dijelu Europe. U svojih 50 godina postojanja dala je velik doprinos poboljšanju onkološke zaštite u Hrvatskoj, a pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su utrka Terry Fox Run, Dan mimoza, Dan narcisa, Dan dojki, Movember – Brkati studeni, s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje.

Prihod od koncerta u cijelosti je namijenjen Hrvatskoj ligi protiv raka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:59