40 GODINA KARIJERE

FOTO: WHITESNAKE NA ŠALATI Pogledajte kako je bilo na koncertu u sklopu svjetske turneje 'The Flesh And Blood', predgrupa im bio bend Dine Jelusića

 Bruno Konjević / CROPIX
 

Legendarni hard rock bend Whitesnake održao je u srijedu navečer na zagrebačkoj Šalati koncert u sklopu svjetske turneje “The Flesh And Blood”.

Na stadionu na Šalati izveli su svoje najveće hitove iz 40 godina duge karijere. Whitesnakeu ovo nije prvo gostovanje u Zagrebu. Naime, već su punili dvorane u Zagrebu, a posljednji je put to bilo u dvorani Dražena Petrovića 2015. godine.

Predgrupa Whitesnakeu večeras je bio bend Dine Jelusića, Animal Drive. Oni su otvorili koncertom u 20 sati, nakon čega su na scenu stupili i glavni junaci večeri predvođeni Davidom Coverdaleom.

FOTOGALERIJA: Koncert Whitesnakea na zagrebačkoj Šalati

Grupu Whitsnake 1978. je osnovao David Coverdale, jedan od najvećih rock vokala u povijesti, netom nakon odlaska iz benda Deep Purple. Coverdale i danas drži poziciju frontmana, dok ostatak postave čine Tommy Aldridge (bubnjevi), Reb Beach (gitara), Michael Devin (bas), Joel Hoekstra (gitara) i Michele Luppi(klavijature). Nakon multi-platinasta prva četiri izdanja, “Trouble”, “Lovehunter”, “Ready And Willing” i “Come An’ Get It” grupa je sredinom 80-tih izbacila dva albuma koja su ih zauvijek upisala u rock antologiju – “Slide It In” i monumenatalni “Whitesnake”. Upravo s tog materijala, koji je nedavno proslavio tri desetljeća, skinuta su tri najvažnija singla “Here I Go Again”, “Is This Love” i “Still Of The Night” u povijesti benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:34