FESTIVAL NA OTVORENOM

‘Gajnice vrište‘: Najčešće se sviralo na igralištu NK Ponikve. Napokon su dobili festival kakvog kvart i zaslužuje

Gajnice Vrište!

 /Press
Koncerti će se održati ovog petka i subote, 12. i 13. tracnja, na platou kraj Centra za kulturu

Tijekom 80-ih brojni su zagrebački kvartovi najčešće u proljeće imali svoje open-air "festivale" na kojims su uglavnom nastupali takozvani demo-bendovi, a iz kojih su kasnije nastala i neka značajna imena domaće glazbene scene. Jedan od tih kvartova bile su i Gajnice iz kojih je poteklo i Hladno pivo.

U Gajnicama se najčešće sviralo na igralištu NK Ponikve ili ispred zgrade tadašnje općine Susedgrad, katkad i na drugim lokacijama unutar kvarta, a sada bi jedan novi kvartovski festival mogao oživjeti tu tradiciju. Naime, Gajnice napokon dobijaju open-air "boutique" festival kakvog i zaslužuju, nešto nalik onome što su Psihomodo pop s gostima napravili sredinom lipnja prošle godine na "Park Festivalu" u Trnskom. Bilo bi lijepo i da se vrate "Dani Zapruđa", ovog ljeta ponovo će se nešto u tom pravcu događati i u Dugavama, a bilo bi zgodno i da drugi zagrebački kvartovi koncertno "živnu".

"Gajnice Vrište!" održati će se ovog petka i subote, 12. i 13. tracnja, na platou kraj Centra za kulturu, Argetinska 5. Ovogodišnji line up predvode Kojoti sa reputacijom upravo rasprodane Tvornice kulture, a uz njih ćemo pratiti i druga nova imena zagebačke scene pa će se za dobru atmosferu prvog izdanja festivala "Gajnice vrište!" uz Kojote pobrinuti i Djeca!, TV Eye, Rimljani ite doma, Proleter i gajnički band The Zgudbidans pojačan legendama gajničke rock scene - Milkom, nekoć klavijaturistom Hladnog piva te Fadilom Abdulovom Fafom. Fafu zbog njegovog prvoklasnog sviranja gitare nazivaju i "gajničkim Hendrixom", a za svoj svirački gušt, kad se nađu na jednom dalmatinskom otočiću, znaju ga pozvati Miroslav Tadić i Vlatko Stefanovski.

Suorganizaciju festivala "Gajnice vrište!" potpisuju YEM i Reflektor uz veliku pomoć Centra za kulturu Susedgrad. Upad je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:32