GLAZBENI SPEKTAKL

GLAMUROZNA FINALNA VEČER SPLITSKOG FESTIVALA U gledalištu brojne javne osobe, žiri nagradio Miju Dimšić, ali publika je imala sasvim drugog favorita

Lijevo: Mladen Grdović, Kićo Slabinac, Tereza Kesovija; u sredini - pobjednica žirija Mia Dimšić i pobjednik publike Marko Škugor; desno, s gore na dolje - Kristina Boban, publika, Krešimir Baričević
 Tom Dubravec / Hanza Media
 

Pobjednica finalne večeri ovogodišnjeg Splitskog festivala je, prema odluci žirija, Mia Dimšić s pjesmom Sunce, oblak, vjetar. Publika je najboljim proglasila Marka Škugora s pjesmom Ka vitar, piše Slobodna Dalmacija.

Na drugom mjestu su Lovre Lučin s pjesmom Pape moj (po odluci žirija), odnosno Mjesni odbor s pjesmom Rose po odluci publike. Na trećem je mjestu, po odluci žirija, Tomislav Bralić s klapom Intrade s pjesmom Ti, samo ti, a prema odluci publike Krešimir Baričević s pjesmom Naći ću svoj mir.

Novinari su najboljom pjesmom proglasili Lučinovu Pape moj.

Najbolji stihovi su u pjesmi Nikše Sviličića Jube moja, a za najbolju interpretaciju nagrađena je Kristina Boban. Najbolja debitantica je Domenica, a najbolji stajling imala je Mia Dimšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:11