Kvadratura

Gordan Muratović: Objavio je solo album i potpisuje glazbu hit-serije. I osjeća se jako dobro

Gordan Muratović
 Ivan Posavec
Upravo je u izdanju PDV Records izašao njegov prvi samostalni album pod nazivom "l‘after life by coco mosquito"

Nisam se ovako dobro osjećao od kada sam shvatio, prije više od dvadeset godina, što zapravo trebam raditi s Jinxima", govori Gordan Muratović, poznatiji kao Coco Mosquito, gitarist i autor nekih od najljepših domaćih pop pjesama posljednjih desetljeća. A razloga za Cokijevo zadovoljstvo je više. Upravo je u izdanju PDV Records izašao njegov prvi samostalni album pod nazivom "l'after life by coco mosquito".

Neobična je to, instrumentalna glazba u kojoj je dominantan zvuk puhača, odnosno kvarteta saksofonista, pa vas na prvo slušanje podsjeća i na Miladojku Youneed i na Morphine. No, lako je možete zamisliti i kao soundtrack nekog filma. Zato u razgovoru Coki spominje i velikog filmskog skladatelja Lalo Schifrina i zbog toga vjerojatno u jednoj od pjesama čujete i melodiju tanga."l'after life" Muratović je pisao i miksao u Londonu, tako da je dobar dio pretpandemijske 2019. godine proveo u globalnoj prijestolnici glazbene industrije, odlazeći na koncerte – bio je tako na obilježavanju 40. godišnjice grupe Madness, i radeći. Pa, može li bolje?

Izgleda da može jer je očajnu 2020. proveo zaronivši u domaće šlagere iz 1960-ih, radeći glazbu za "Dnevnik velikog Perice". Kaže da nisam jedina koja pita planiraju li objaviti soundtrack iz serije koja nas je svojom prekrasnom rekreacijom socijalističkih šezdesetih ponedjeljkom navečer prikovala za male ekrane. Treća epizoda je završila pjesmom "Milioner" Zvonka Špišića koju su vozeći se u autu pjevali veliki Perica, njegov frend Žnida i zgodna profesorica glazbe Nada Žegar. Coki nam je otkrio da većina glumaca u seriji ipak imaju dublere pjevanja. Pa tako kada gledamo Živka Anočića kao šlager pjevača čujemo Dinu Antonića, glumca i pjevača zagrebačke Komedije. Ali ne i kada je Iva Babić u pitanju! Ona je u seriji sve sama otpjevala i odsvirala, naglašava raspoloženi Coki koji je i u odijevanju poprimio karakteristike pravog, zadovoljnog, engleskog gospodina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:00