SEDAM NOMINACIJA ZA HIT

Grammy: ‘Taylor Swift oborila je povijesni rekord u nominacijama. Pretekla je i Paula McCartneyja‘



Taylor Swift

 Rs Fotos/the Grosby Group/Grosby Group/Profimedia/Rs Fotos/the Grosby Group/grosby Group/profimedia
Hit ‘Anti-Hero‘ osvojio je sedam nominacija u kategoriji. Dobro je prošla i glazba iz filma ‘Barbie‘

Taylor Swift oborila je rekord Grammyja svojom posljednjom nominacijom za pjesmu godine. Ulazak njezina hita "Anti-Hero" u konkurenciju za ovu prestižnu nagradu čini Swift prvim glazbenim autorom koji je osvojio sedam nominacija u kategoriji, pretekavši tako Sir Paula McCartneyja i Lionela Richieja, koji imaju po šest, donosi BBC. Suparnici su joj Billie Eilish s "What Was I Made For?", Dua Lipa i "Dance the Night", Jon Batiste "Butterfly", Lana Del Rey "A&W", Miley Cyrus "Flowers", Olivia Rodrigo "Vampire" i SZA s "Kill Bill".

image

Sir Paul McCartney

Screenshot/
image

Lionel Richie

Screenshot/

Swift je također nominirana u kategorijama albuma i snimke godine zajedno s Olivijom Rodrigo, Miley Cyrus, SZA i drugima. Zahvaljujući albumu "Midnights", Swift pak ima šestu nominaciju u ovoj kategoriji, što je izjednačava s Barbrom Streisand koja je do sada imala najviše nominacija kao ženska izvođačica. Ako pobijedi, postat će prva glazbenica koja je četiri puta osvojila nagradu za album godine.

Inače, piše BBC, umjetnicima je bilo teže ući u uži izbor za Grammyja ove godine zbog novih pravila. Organizatori su smanjili broj nominacija dostupnih u svakoj kategoriji s deset na osam. Britanski plesni i elektronski producent Fred Again je među nominiranima za najboljeg novog umjetnika. Konkurencija su mu Gracie Abrams, Ice Spice, Jelly Roll, Coco Jones, Noah Kahan, Victoria Monet i War and Treaty. Zanimljivo je kako je američki reper i pjevač Roll na sceni od 2005. godine, ali tek mu je ovogodišnji singl "Need A Favor" priskrbio ovu čast. Ako 38-godišnjak osvoji nagradu, postat će najstarija osoba koja je proglašena najboljim novim umjetnikom. Tu Sheryl Crow trenutačno drži rekord nakon što je tu uglednu nagradu pokupila s 33 godine.

image

SZA

Nipah Dennis/Afp

Nominacije su objavljene u petak, a kantautorica SZA prednjači s ukupno devet. Dobila je, među ostalim, priznanje u kategorijama za najbolji progresivni R&B album i najbolju R&B izvedbu. Glazba iz filma "Barbie" također je dobro zastupljena u nominacijama, ukupno zaradivši njih 12.

Dodjela Grammyja održat će se 4. veljače u Los Angelesu, a imena voditelja još nisu objavljena. Inače, ove je godine Beyoncé postala najodlikovanija umjetnica u povijesti Grammyja, osvojivši četiri nagrade na 65. ceremoniji, čime je svoj ukupni broj osvojenih nagrada zaokružila na 32.

image

Beyonce

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:38