Koncert

‘Groovy melodije i plesne ubojice‘: Thai funk senzacija Yin Yin večeras nastupa u Močvari

Yin Yin

Nakon nizozemskog benda nastupa Yves Taquet iz Goulash Disko festivala.

Nizozemska funk atrakcija Yin Yin večeras nastupa u Močvari, što će biti njihov prvi hrvatski nastup.

Nakon benda oko kojeg se stvorio enorman hype nastupit će DJ Yves Taquet s Goulash Disko festivala.

Vrata Močvare se otvaraju u 20 sati, Yin Yin kreće u 21.15, a Yves je na redu u 22.45 sati.

Grupa Yin Yin je osnovana 2018. u nizozemskom Maastrichtu, a odmah su svojim radom zaintrigirali ljude iz Les Disques Bongo Joe, jedne od trenutno najvažnijih funk izdavačkih kuća na svijetu.

Yin Yin funk uzimaju kao osnovu, a svoj izričaj uglavnom vežu uz glazbu iz Južne Azije 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, popularno zvanom kao thai funk.

Naime, kada su Amerikanci ratovali u Vijetnamu i okolnim zemljama, sa sobom su ponijeli i glazbu koja je na tom području doživjela sinergiju s tradicijskim zvucima te postala iznimno popularna među domicilnim stanovništvom. Svjetsku popularnost te glazbe napravili su razni diggeri, koji su početkom 21. stoljeća objavljivali thai-funk kompilacije, a uskoro su se pojavili i bendovi koji sviraju glazbu inspiriranu tim zvucima.

Yin Yin se smatra jednim od najvažnijih modernih bendova koji se poigravaju s thai-funkom. Od svojeg prvog EP-a osvojili su plesne podije, a album "The Rabbit That Hunts Tigers" iz 2019. gurnuo ih je među najvažnije izvođače bogatog Bongo Joe kataloga.

Najbolji opis tog albuma je ovaj: "Napravljen je od groovy melodija i plesnih ubojica, ovaj album mogao bi biti ludi soundtrack hippie sela na južnoj obali Kine u 60-im godinama".

No, iako je album doživio veliki uspjeh, pravu snagu Yin Yin crpe na live nastupima. U to će se uvjeriti svi koji ih dođu vidjeti u Močvaru gdje dolaze promovirati novi album "The Age Of Aquarius".

On je svjetlo dana ugledao početkom ožujka, a izdala ga je najbolja world music izdavačka kuću na svijetu - Glitterbeat Records.

Yves Taquet će puštati bollywood disco, psihodelične arapske poskočice, karipske raritete, kao i ranu afričku elektroniku. Takav je Yves.

image

Yves Taquet

Organizatori koncerta su Hangtime Agency i Vrelo zvuka.

Ulaznice danas koštaju sto kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:27