IDEALNI INTERPRETI

HOMMAGE ARSENU U dvorani Gorgona koncertna večer s Gabi Novak, Leom Deklevom i Matijom Dedićem uz Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Silvija Glojnarića

 Neja Markičević / EPH
U suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe - Gabi Novak i Matijom Dedićem - još će se jednom moći osjetiti sva snaga i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika

ZAGREB - U dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, u sklopu Jazz ciklusa HRT-a, u srijedu 3. veljače u 20 sati održat će se koncert - Večer s Arsenom.

Na koncertu sudjeluje Jazz orkestar HRT-a, vokali su Gabi Novak i Lea Dekleva koja i svira klavir, te Matija Dedić na klaviru. Dirigent je Silvije Glojnarić. Legendarni Arsen Dedić je između svih umjetničkih disciplina uvijek iznova pronalazio put za nove reinterpretacije. Uspješne suradnje s nekadašnjim Plesnim orkestrom i Big bandom, današnjim Jazz orkestrom HRT-a, pozivaju na nova promišljanja njegova izraza.

Jedan od onih koji taj opus duboko osobno doživljavaju je i dugogodišnji šef-dirigent Jazz orkestra HRT-a, bubnjar, skladatelj i aranžer Silvije Glojnarić. U njegovu jedinstvenom viđenju, u suradnji s idealnim interpretima Arsenove glazbe - Gabi Novak i Matijom Dedićem - još će se jednom moći osjetiti sva snaga i iskrenost Arsenova skladateljskog jezika.

Večer s Arsenom

Glembajevi“, „Donator“, „Kod kuće je najbolje“ te „Prosjaci i sinovi“ instrumentalne su teme koje će združiti JO HRT-a i Matiju Dedića, a skladbe „Ni ti ni ja“, „Pusti me da spavam“, „Sve što znaš o meni“, „Otok“, „U registraturi“, „Oko jedne hiže“, „On me voli na svoj način“ i „Kuća za ptice…“ otpjevat će Gabi Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:17