POMOĆ OD TANTIJEMA

Humanitarna akcija HDS ZAMP-a: ‘Radimo playlistu, već se 50 članova odreklo autorskih naknada‘

Milan Majerović Stilinović
 Dragan Matić/Cropix
Želja im je sredstva uplatiti u svrhu obnove glazbene škole Frana Lhotke u Sisku koja je teško stradala u potresu

HDS ZAMP pokreće humanitarnu akciju u sklopu koje je poslao upit svim svojim članovima nudeći im mogućnost da se odreknu autorskih naknada u određenom obračunskom razdoblju za emitiranje jedne pjesme, kako bi se taj novac mogao preusmjeriti u humanitarne svrhe.

Plan im je napraviti playlistu, kako je to bio i slučaj 2014. godine kada su Slavoniju pogodile poplave. Mnogobrojni skladatelji tada su se odrekli tantijema za njihova djela s velikom rotacijom te su se tako prikupila sredstva koja je HDS ZAMP uplatio na račun Crvenog križa.

Ove godine, kaže Milan Majerović-Stilinović, voditelj Sektora komunikacije i odnosa s javnošću HDS ZAMP-a, želja je sredstva uplatiti u svrhu obnove glazbene škole Frana Lhotke u Sisku.

- Sljedeći tjedan ćemo objaviti playlistu za Glazbenu školu Sisak, kao što smo prije nekoliko godina radili za poplave u Slavoniji. Već nam se javilo više od 50 autora, a sigurni smo da će se još mnogi odazvati ovoj akciji te da će pronaći jedan od svojih mnogobrojnih hitova čijih su se tantijema spremni odreći na godinu dana kako bi pomogli mladim i talentiranim glazbenicima s potresima pogođenog područja - kaže Milan Majerović Stilinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:51