DONOSIMO PREMIJERU

Hvaljeni The Strange ponovno pucaju visoko, to dokazuje njihov novi materijal ‘Not Now Not Ever‘

The Strange
 Mare Milin
Bend ističe kako će nastaviti snimati EP ili singlove jer smatraju da je to prikladniji format koji paralelno prati njihov rad

The Strange, miljenici domaće i strane kritike, ponovno su u igri, na veliku sreću svih sommeliera alternativne glazbe. Tri godine nakon međunarodno etabliranog albuma “Echo Chamber”, The Strange predstavljaju iščekivani novi singl "Not Now Not Ever" u paketu s fantastičnim istoimenim EP izdanjem. Pripremite se za novu neodoljivu i očaravajuću fuziju americane, alter-countryja i indie rocka kojom nas s posebnom lakoćom odvode u svoj magičan glazbeni svijet.

Također, jedno je savršeno jasno - hrvatska indie, americana reprezentacija The Strange ne gubi elan, a svoju konzistentnu kvalitetu i vrhunsku svirku u ovim nemilim vremenima pretočili su u izvrstan EP koji baca u trans svojom zaraznom energijom, ali i pojačava našu želju da ih se što prije ponovno čuje i u live varijanti.

Premijerni singl s EP-a “Not Now Not Ever” dolazi u pratnji zaigranog spota po ideji Dalibora Pavičića koji ga je osmislio, dok montažu potpisuje Dinko Čvorić - Doringo.

Trenutnu postavu grupe The Strange čine vrsni i vanserijski glazbenici Chris Eckman, Dalibor Pavičić, Luka Benčić, Matko Botić, Ištvan Širola, Jasmin Đečević, Andrej Jakuš i Ozren Žnidarić. Zanimljivo je spomenuti da su The Strange u ovoj postavi i za ovu priliku prvi put zajednički ušli u studio, a odabrali su riječki studio G.I.S. Mateja Zeca gdje su se osjećali najležernijima.

Rezultat je i više nego čudesan, a odlična energija na snimanju rezultirala je trima pjesmama koje vam neće tako lako izaći iz glave. Naime, The Strange su također iznenadili odabirom snimljenih pjesama jer su na novom EP izdanju uz autorsku, istoimenu "Not Now Not Ever" smjestili i dvije pjesme za koje su shvatili da mogu napraviti interesantnije i drugačije verzije te im odlučili dati novi život. Riječ je o pjesmama "Suffering Jukebox" Silver Jewsa i "Age of Consent" New Ordera. Bend voli Silver Jewse i smatrali su da inače savršenoj pjesmi mogu dati nešto svoje i udahnuti svoj osobni pečat. S druge strane, new wave velikani New Order nisu The Strangeu "najdraži" bend, a na probama je sve krenulo kroz zabavu koja je rezultirala snimanjem njihove drugačije verzije hita "Age of Consent" kojeg su odlučili izbaciti u stilu koji preferiraju. Iza aranžmana pjesama stoji cijeli bend dok je za mastering zaslužan Denis Blackham, Skye Mastering (Škotska).

image
PROMO

Po pitanju daljnjih diskografskih aktivnosti, The Strange ističu kako će nastaviti snimati EP ili singlove jer smatraju da je to prikladniji format koji paralelno prati njihov rad, a istovremeno se pažljivije sluša i posvećuje mu se više pažnje nego kod albuma gdje neke pjesme ostanu nepravedno zapostavljene.

Podsjetimo, novi materijal “Not Now Not Ever” dolazi na valovima uspjeha hvaljenog albuma “Echo Chamber” iz 2018. godine koji je bio magnet za domaće i inozemne glazbene kritičare, ali i nagrade. Neki od uglednih glazbenih časopisa koji su hvalili “Echo Chamber” su Rolling Stone, Pitchfork i Mojo.

Što se nagrada tiče, The Strange su osvojili Rock&Off nagradu za izvođača godine 2019., bili su dobitnici natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu, a uz to su bili nominirani za nagradu IMPALA - European Independent Album of the Year.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 21:44