BLIC INTERVJU

I ako ne volite elektro glazbu, za njega ste sigurno čuli! Globalni fenomen dolazi u Split

Martin Garrix

Jedan od najpoznatijih svjetskih DJ zvijezda današnjice, Martin Garrix, nastupit će na Ultra Europe u Splitu, a za Jutarnji nam je otkrio ponešto o svojoj karijeri, ali i o privatnom životu. Pravoga imena Martijn Garritsen, slavni glazbenik DJ i glazbeni producent najpoznatiji je po svom hitu ‘Animals‘ iz 2014. koji je bio uvršten među Top 10 hitova u više od 10 zemalja.

Također je poznat po svojim hitovima ‘Forbidden Voices‘, ‘Scared To Be Lonely‘ s pjevačicom Duom Lipom, ‘In The Name Of Love‘ s pjevačicom Bebe Rexhom te po mnogim drugima.

Povodom nastupa u Splitu ispričao nam je više o svom prvom albumu, o tome kako je pandemija utjecala na njega, te na koji način odmara od napornih turneja i još mnogo toga.

image

Martin Garrix

Nedavno ste objavili "Sentio". Iako ste godinama u glazbi, ovo je vaš prvi album. Kako ste procijenili da je ovo savršen trenutak za to?

- Nakon pandemije slušao sam puno nove klupske glazbe i nisam želio da ljudi predugo čekaju na službena izdanja nakon što su čuli pjesme na mojim prvim nastupima. Tada smo odlučili objaviti pjesme jednu po jednu u vremenskom rasponu od nekoliko tjedana i na kraju ih spojiti u ‘klupski‘ album, govori nam 26-godišnji DJ. Cjelokupna ideja albuma bila potaknuti ljude da ponovno osjete radost nakon što su više od dvije godine bili u pandemiji. Riječ je o širenju dobrih vibracija, a sva radost mogućnosti ponovnoga odlaska na turneju nakon pandemije je u albumu.

Jedan ste od najuspješnijih DJ-a na planeti. Imate li još neostvarenih želja vezanih uz vašu glazbu?

- Apsolutno, ima još toliko stvari koje bih želio učiniti i postići. Na primjer, volio bih raditi glazbu za filmove.

Na koji način je pandemija utjecala na tebe? Što se sve promijenilo u tvom životu u to vrijeme?

- Pandemija je pritisnula gumb za pauzu u mom životu. Proveo sam kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, počeo sam se baviti starim hobijima te imao prvi pravi odmor nakon mnogo godina. Međutim, to me također učinilo još zahvalnijim za nastupe koje sada ponovno mogu imati. Svi vodimo užurbane živote. Sada se pokušavam opustiti što je više moguće i pobrinuti se da dovoljno spavam, gdje god i kada god. Stvaranje glazbe je zapravo nešto što me stvarno opušta, pa to činim i u slobodno vrijeme uz druženje s prijateljima i obitelji.

image
Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia/Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Čest si gost na Ultra festivalima, a često govoriš kako je riječ o jednoj od najvažnijih svjetskih festivalskih franšiza.

- Da, neke od svojih najupečtaljivijih setova svirao sam upravo na Ultri

U Hrvatskoj si već bio i nastupao, koje te uspomene vežu uz našu zemlju?

- Jako volim Hrvatsku i jako volim Ultra Europe, to je jedan od mojih najdražih festivala.


Hanza Media medijski je pokrovitelj Ultra Europe 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:54