SLAVNI HARMONIKAŠ

‘I ja sam dobio broncu na svjetskom natjecanju pa me nitko nije dočekao, niti su mediji to objavili‘

Prizor s dočeka Vatrenih na Trgu bana Jelačića

 Goran Mehkek/Cropix
Harmonikaš Semir Sammy Hasić komentirao je na Instagramu da je i on dobio broncu

Brončanim nogometašima iz Katra jučer je priređen veličanstveni doček u Zagrebu, a na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 80.000 ljudi. Dugo u noć slavio se uspjeh hrvatskih reprezentativaca.

Izgledalo je kao da svi Hrvati dišu u istom ritmu, ali da ima i onih koji smatraju da se ne smiju zanemarivati svjetski uspjesi manje poznatih ličnosti.

Glazbenik Semir Sammy Hasić, koji se smatra jednim od najboljih harmonikaša u svijetu, komentirao je na Instagramu da je i on dobio broncu na svjetskom natjecanju, ali da ga nitko nije dočekao.

- I ja sam dobio broncu na svjetskom natjecanju, za programsku hrvatsku klasičnu glazbu, pa me nitko nije dočekao niti su mediji objavili, napisao je na Instagramu te stavio poveznicu na kojoj se vidi da je u srpnju 2021 na dodjeli Global Music Awardsa osvojio broncu za skladbu ‘No more war‘.

Nakon razornog potresa na Baniji, Semir Sammy Hasić pokazao je veliko srce. Odlučio je pomoći obnovi Glazbene škole “Frana Lhotke” u Sisku.

Sve naknade koje HDS ZAMP u 2021. godini prikupi u njegovo ime uključujući i naknadu za osnove privatnog kopiranja njegove skladbe „Rapsodija za Srebrenicu” Semir je odlučio donirati za obnovu glazbene škole kroz akciju “Playlista za glazbenu školu Sisak”.

Semir Hasić rođen je u Zenici 1964. godine. Sviranjem se počeo baviti sa 6 godina kada ga je poučavao Janez Goveduk, dvostruki svjetski prvak u sviranju harmonike. Kruna njegove bogate dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine na Svjetskom natjecanju harmonikaša u Italiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:12