VELIKAN GLAZBE

Ima 76 godina, i dalje sjajno stvara. Na novom se albumu pita što je s druge strane života...

T Bone Burnett

 Electro Magnetic Corporation/universal Music Croatia/
T Bone Burnett (76) solističke albume snima još od 1972. godine, no široj javnosti poznatiji je kao producent soundtracka za filmove braće Coen

T Bone Burnett (76) solističke albume snima još od 1972. godine, no široj javnosti poznatiji je kao producent soundtracka za filmove braće Coen, uključivši i "O Brother, Where Art Thou?" ("Tko je ovdje lud?") i "Walk The Line" o životu Johnnyja Casha, te niske albuma izvođača poput Los Lobosa, Elvisa Costella, Alisson Krauss, Roberta Planta, Johna Mellencampa, Eltona Johna.

Za razliku od Charleyja Crocketta, kojeg muči današnja Amerika, i Adrianne Lenker, koju muči ljubav, T Bone Burnett se drhtavim i skrušenim glasom uz pratnju akustične, dobro, national i slide gitare te još pokojeg tihog instrumenta, nalik sličnim albumima Johnnyja Casha i Krisa Kristoffersona, pita što je s druge strane života s koje se još nitko pouzdano nije vratio da nam priča o tom drugom svijetu. Burnett je iznimno cijenjen glazbenik, producent, stručnjak i autoritet za američku "roots" glazbu, a njegov "The Other Side" dirljiv i pred Bogom skroman i ponizan te posve iskren album o smrtnosti T Bonea i svakog od nas, snimljen u duhu starinske folk, bluegrass i country glazbe te sazdan od toplih, nenametljivih i divnih melodija u organskoj produkciji čovjeka koji o produkciji i stvarnoj glazbi zna ama baš sve.

folk/country/blues

T Bone Burnett

The Other Side

Electro Magnetic Corporation/Universal Music Croatia

ocjena: 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 12:27