NOVI SINGL

Iskrena, intimna i jednostavna: Elvis Sršen predstavlja pjesmu „Dobar dan“

Elvis Sršen

‘Uopće nisam razmišljao da bi mogla biti singl sve dok je nisam pustio bliskim ljudima‘

Iz radionice Elvisa Sršena, neretvanskog glazbenika sa zagrebačkom adresom, stiže novi singl, pjesma „Dobar dan“.

Za ovu pjesmu glazbenik kaže da je nastala bez ikakvih kalkulacija hoće li se kome svidjeti, je li radiofonična, bez razmišljanja o mixu ili produkciji. U potpunosti je iskrena, jednostavna i zaokružuje sve ono što glazba za njega znači.

„Od kad sam je napravio bila je samo moja i nisam je čak ni s bandom nikad svirao. Uopće nisam razmišljao da bi mogla biti singl sve dok je nisam pustio bliskim ljudima koji uvijek prvi čuju moje nebrušene i nedovršene pjesme. Tako mi je drago da su prepoznali ono što ova pjesma meni znači, a nadam se da će isto prepoznati i svi ostali koji je čuju.“ – govori Elvis o pjesmi.

Za Elvisa je ova pjesma posebna i vrlo intimna jer je nastala u trenucima unutarnjih previranja po zatomljenim osjećajima i borbom sa samim sobom te nastojanju da se riješi negativne energije koja ga je okruživala.

„Ideja za spot je bila ta da sam htio uključiti i predstaviti bend. Naime, uvijek sam bio bendovski tip i sve što radim, radim s krajnjim ciljem da to izvodimo uživo. U bandu imam stvarno divne ljude i vrhunske glazbenike pa je bilo logično da ih uključimo u spot ove pjesme koja mi je posebno draga. Nije lako ni snimati spot - ja sam glazbenik, nisam glumac, pa mi je bilo lakše stage podijeliti s članovima benda.

Kad sam s Doringom pričao o ideji za spot ove pjesme, odmah se javila ta ideja bendovske noir priče, a Doringova ideja je bila da ide u toj izmjeni crno-bijelih kadrova jer se ipak pjesma tiče dana, odnosno svitanja dobrog dana i snivanja o svemu onome što je bilo, ali i svemu onome što dolazi. Tako da crno bijeli kadrovi prate taj budni dio, a animacije nadopunjuju ono sanjarenje koje svi imamo s početkom našeg dana.“ – rekao je Elvis Sršen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 00:05