RAVNO U GLAVU

ISPOVIJEST PUNK LEGENDE 'Bob Geldof je korumpiran, Simon Cowell otrovan, a Russell Brand šup**na'

 Ronald Goršić/CROPIX

John Lydon, engleski pjevač i tekstopisac, televizijski voditelj i slikar, najpoznatiji kao pjevač punk rock benda Sex Pistols kritizirao je Band Aid rekavši da je ta humanitarna inicijativa puna korupcije te da su novac od nje pojeli administrativni troškovi, piše Uncut.

"Nikada mi se nije sviđao njihov rad, oni misle da su vodonepropusni, napune se vodom, a onda padnu. Ista stvar je s Geldofom. Ne volim ih jer su podložni korupciji. Postoji stvar koja se zove administracija i tu je čitav novac pojeden", rekao je Lydon koji je prije nekoliko dana u oxfordskoj koncertnoj dvorani "Sheldonian Theatre" promovirao autobiografiju "Anger Is An Energy" pred oko 300 ljudi.

"Sjećate se onog s Philom Collinsom i kada su letjeli okolo, obilazeći London i New York? Koliko novaca? Koliko je Campbell konzervi to koštalo? I kome treba da Phil Collins bude na dva kontinenta u dva sata? Čak bi i njegova gospođa rekla ne na to", komentirao je taj 58-godišnji punker.

Progovorio je i o tome kako se glazbeni producent i voditelj popularnog showa "X Factor" Simon Cowell odnosi prema natjecateljima.

"Simon Cowell je naš najgori neprijatelj.....Ne mislim da su natjecatelji na showu tako loši već postaje loše kada ih istreniraju da imaju mentalitet benda koji svira na kruzeru, i to je otrov....", rekao je. "Simon Cowell nas sve pokušava ukrcati na taj brod, i nema šanse da se ja tamo ukrcam".

Ocijenio je da se radi o lošem showu te je kritizirao i suce i njihovu pretencioznost dok ocjenjuju nevine ljude. "Brutalnost i okrutnost svega - to nije svijet u kojem živim", dodao je Lydon.

To je bilo zadnje Lydonovo pojavljivanje u sklopu promocije knjige. Poruka autobiografije, rekao je publici, jest da je "samosažaljenje za seronje".

Pjevač je nedavno izrazio mišljenje o engleskom komičaru Russellu Brandu prozvavši ga "š..... broj jedan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:51