VIZUALNO REMEK-DJELO

J.R. August na Veliki petak objavljuje novi album, a mi donosimo premijeru spota ‘I Forgive Her‘

scena iz novog spota J.R. Augusta

 Filip Gržinčić
Album ‘Still Waters‘ nastajao je u doba pandemije i to je glazbenikova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja

Nakon prvog singla "Dealing With The Pain", u kojem se kroz prizmu 2022. godine želi ispričati najpoznatija priča svih vremena, ista priča nastavlja se i kroz drugu pjesmu te videospot "I Forgive Her", kojom J.R. August otvara novo poglavlje. Nakon albuma "Dangerous Waters" i kolekcije EP-jeva "Murky Waters", vrijeme je za "Still Waters", treći studijski album višestruko nagrađivanog glazbenika koji je probudio domaću glazbenu scenu i pokazao kako ima itekako što za reći te predstaviti publici.

- 'I Forgive Her' sam zamislio kao nastavak pjesme 'Crucify Me'. Uz ostale pjesme s albuma, ova također ima jasnu nedvosmislenu poruku, a u paru s prvim singlom, 'Dealing With The Pain', čini audio-vizualnu cjelinu odvojenu od samog albuma 'Still Waters'. Ta cjelina je kratkometražni film u obliku dva videospota, u kojima sam najpoznatiju priču na svijetu želio 'provući' kroz vrijeme u kojemu živimo, odnosno 2022. godinu - kaže J.R. August.

Suradnju s J.R. Augustom nastavio je i sjajan redatelj Filip Gržinčić, koji uz J.R.-a potpisuje i scenarij za novi videospot. Dugogodišnji suradnik Dražen Završki koproducirao je album i napravio tonski miks, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Jedini živi instrument na albumu odsvirao je Vranićev brat Alen, akustičnu slide gitaru u pjesmi "Divine Intervention".

Album "Still Waters" nastajao je u doba pandemije u J.R.-ovu kućnom studiju i to je njegova intimna priča svijeta koji se nezaustavljivo mijenja, kako na individualnoj razini pojedinca, tako i na globalnoj. Cijeli album pomno je promišljen; od samih pjesama i produkcije koju sam potpisuje pa do vizuala, odnosno spotova koji ga najavljuju. J.R.-ov jedinstveni pogled na umjetnost rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Svoju svjetsku klasu već je pokazao prijašnjim radom, a nema sumnje, opravdat će je i novim albumom, koji će 15. travnja, na Veliki petak, biti dostupan na svim streaming platformama, a fizički CD primjerci mogu se nabaviti u trgovinama i na webshopu Croatia Recordsa, dok će vinilno izdanje biti dostupno krajem mjeseca.

image

scena iz novog spota J.R. Augusta

Filip Gržinčić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2022 09:13