HARD PLACE

JAMES LEG Povratak propovjednika garažnog bluesa i punka koji svira klavir kao Jerry Lee Lewis, a na stejdžu divlja poput Iggyja Popa

 

Nakon što je prije više od pola godine James Leg "prodmao" Hard Place, na zahtjev publike u najveći Mali rock klub u Zagrebu u srijedu 23. siječnja ponovo stiže nam jedan od najdivljijih izvođača garažnog punk blues rock'n'rolla - Reverend James Leg! Bit će to izvrstan početak niza inozemnih glazbenih gostovanja ove godine u Hrvatskoj.

Za njega kažu da "izgleda poput Lemmyja, a pjeva kao Tom Waits", a moglo bi se reći i da svira klavir kao Jerry Lee Lewis, a na stejdžu divlja poput Iggyja Popa pa sami zaključite kako to zvuči i izgleda ili poslušajte njegove albume "Solitary Pleasure" (2011), "Painkillers" (2012), "Below The Belt" (2015) i "Blood On The Kews" (2016) i bacite pogled na video spotove.

Karijeru je započeo u kultnom garage-punk sastavu The Immortal Lee County Killers, nakon njihovog razlaza formirao je Black Diamond Heavies, s onda kreće u solističke vode i suradnje s bendovima Left Lane Cruiser, Cut In The Hill Gang i drugih. Hrapavi vokal, seksepilni nastup i moćni virovi električnog klavira zaštitni su znaci Jamesa Lega kojeg na koncertima prati samo bubnjar, no takav dvojac i bez električne i bas gitare ili drugih instrumenata diže buku i praši rock'n'roll kao da je pozornici barem trostruko više glazbenika. Uz autorske i pjesme njegovih prijašnjih bandova Leg majstorski izvodi i skladbe Roberta Johnsona, Rolling Stonesa, Nine Simone, The Stoogesa i drugih.

Svima koji su bili na njegovim ranijim nastupima u Močvari, Klubu i Hard Placeu preporuka nije potrebna, a onima koji nisu bili ovo je prilika da nadoknade propušteno. Ulaznice u pretprodaji 35 kn, na dan koncerta 50 kn. Pretprodajna mjesta – Hard Place, Dirty Old Shop, rockmark, entrio hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:18