PLANOVI ZA 2022.

Jedna od najvećih pop zvijezda nastupit će u Šibeniku, broj ulaznica je ograničen, požurite!

Lorde
 El Universal/Zuma Press/Profimedia
U sklopu turneje Lorde će posjetiti mjesta koja je osobno odabrala. U Šibeniku je odabrala Tvrđavu sv. Mihovila

Jedna od najvećih pop zvijezda novije generacije, Novozelanđanka Ella Marija Lani Yelich-O'Connor poznatija pod imenom Lorde, premijerno će nastupiti u ovom dijelu Europe i to na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 18. lipnja 2022. godine.

Na ekskluzivnom koncertu sa svega 1050 ulaznica u prodaji, Lorde će podsjetiti na neke od svojih mega hitova s prva dva albuma, ali i predstaviti novo studijsko izdanje “Solar Power” koje izlazi krajem ovog ljeta.

Višestruka dobitnica Grammyja i jedna od najmlađih izvođačica koja je osvojila međunarodne ljestvice, rođena je na Novom Zelandu, majka joj je dalmatinskih korijena, a sama Lorde ima dvostruko državljanstvo.

Od kada se pojavila na sceni kao 16-godišnjakinja 2013., s tada najvećim hitom godine “Royals”, Lorde pomiče granice alter popa i uspijeva ostati na vrhu igrajući po svojim pravilima. Ella tako uopće više ne koristi društvene mreže, promotivno se pojavljuje jako rijetko, a između albuma uzima velike pauze koje traju uglavnom tri do četiri godine.

Novi album i turneja novi su dokaz njezine posebnosti. Dugoočekivani povratak diskografskoj aktivnosti najavljen je uz singl “Solar Power” s istoimenog albuma koji izlazi 20. kolovoza, a pjesma je odmah po izlasku dobila pohvale kritike i publike te zasjela na prvo mjesto Spotify globalne i američke ljestvice izdanja, te je u samo prvih 5 dana od objave već imala 30 milijuna slušanja i označena je kao trending diljem svijeta.

NME i Pitchfork daju petice singlu, Billboard hvali Lorde i “Solar Power” kao svježe poglavlje u njenom radu, dok Guardian kaže da se povratnička pjesma Lorde odvaja od drugih u smislu njene kreativnosti.

image
Angela Weiss

“Album slavi prirodu, a njime pokušavam uhvatiti osjećaje koje imam kada sam u prirodi. U vremenima tuge, konfuzije, zaljubljenosti, okrećem se prirodi u potrazi za odgovorima. Pjesma “Solar Power” je posveta zaraznom i koketirajućem ljetu koje nas sve obuzme”, poručuje Lorde.

U sklopu turneje Lorde će posjetiti mjesta koja je osobno odabrala. Tako se naša šibenska tvrđava našla na popisu u društvu legendarnih koncertnih destinacija poput Radio City Music Halla u New Yorku, Shrine Auditorium u LA-u, Roundhouse u Londonu ili Castello di Villafranca u Veroni.

Ulaznice za spektakl na šibenskoj tvrđavi u prodaju idu ovog petka, 25. lipnja, u 10 sati po cijeni od 330 kn. Dostupno ih je svega 1050, a po narudžbi je moguće kupiti maksimalno 4 ulaznice.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Eventim, njihova fizička prodajna mjesta i online na eventim.hr.

image
Nadya Murillo/Zuma Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:36