REPER IZ DUBRAVE

Kako je Pendrek priveo glumačke zvijezde Roka Sikavicu i Marinu Redžepović: ‘Ja sam prevarant‘

reper Pendrek

 Menart
‘Halo‘ je još jedan singl s producentskog albuma ‘Zbirka zadataka‘ u sklopu projekta Kickass, koji je okupio domaće hip-hop izvođače

On je mladi reper iz zagrebačke Dubrave, voditelj, organizator i hip hop aktivist, umjetničkog imena Pendrek, a pravog Krešimir Krešo Strbad koji je unatoč svojoj mladosti uspio za svoj novi spot angažirati dva poznata glumačka imena. Prvo je Marina Redžepović, zvijezda hvaljenog hrvatskog filma "Zbornica" te poznatog splitskog glumca Roka Sikavicu kojeg publika dobro zna iz serija kao što su "Mrkomir Prvi", "Dar Mar" i "Nestali".

Pendrek je uspio nagovoriti Redžepović i Sikavicu (i ne samo njih kada su u pitanju glumci i redatelji) da mu se pridruže u novom spotu za singl "Halo" koji je dio projekta Kickass - "Zbirka zadataka". Spot je naravno snimljen s vrlo malo novca, ali kako ističu u Pendrekovom timu, "s velikim uplivom kreativnog tima koji se tijekom jednog sunčanog vikenda u ožujku jako zabavio radeći ovaj spot". Redatelj je Andrija Tomić i direktor fotografije Tin Ostrošić.

"Spot je, shodno tekstu, kao i većina hrvatskih audio vizualnih izleta baziran na našoj svakodnevici. Te svakodnevice se dotičemo tako da smo svi mi barem jednom u životu bili prevareni. Prevare se često razlikuju - nekada su one ekonomske, često političke, a najbolnije su nam upravo one osobne. U ovom spotu mi detaljno razlažemo kulturu tih prevara, ali u njih zavirujemo iz jednog sasvim novog kuta; iz kuta prevaranta. Spomenutog prevaranta u ovom spotu tumačim upravo ja. Moj glumački izričaj i izgled su uvelike definirale neke, dobro nam poznate, pop kulturne reference na lik Jonaha Hilla iz 'Vuka s Wall Streeta' ili Delboya iz 'Mućki", stoji u Pendrekovoj izjavi.

"Halo" je još jedan singl s producentskog albuma "Zbirka zadataka" u sklopu projekta Kickass koji okupio hip-hop izvođače kao što su Stole, Nered, Ropez, Scriptor, KC Da Rookee, Dominus i mnogi drugi. Album je producirao i mixao Kickass, a masterirao Mislav 'Sirko' Sirovina u 136 Records Studiju, iza njega stoji izdavačka kuća Menart, a bit će dostupan na ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 08:50