GLAZBENA POSLASTICA

Karizmatična Sade Adu pjevat će u Zagrebu 22. studenoga

 SIPA Press

Svi koji godinama pjevuše hitove poput “Your Love is King” ili “By Your Side” napokon će doći na svoje. Naime, britanska skupina Sade predvođena karizmatičnom pjevačicom Sade Adu 22. studenoga ove godine prvi put stiže u Hrvatsku. Nakon skoro tri desetljeća uspješne karijere i šest studijskih albuma odlučili su uključiti i Zagreb na mapu svoje turneje. Turneja Sade Live, poznata i kao turneja “Once in a Lifetime Tour”, šesta je u karijeri ovog dugovječnog benda.

Obuhvatit će Europu i Sjevernu Ameriku i promovirati njihov šesti studijski album “Soldier of Love”, kao i drugi kompilacijski album “The Ultimate Collection”. Bendu je ovo prva turneja u posljednjih deset godina.

U Hrvatskoj bi trebali nastupiti u Areni Zagreb. Ulaznice će biti u prodaji od 29. lipnja u 10 sati putem sustava Eventim, a moći će se još nabaviti u Zagrebu u knjižari Rockmark te preko web stranice Muzika.hr. Koncert će biti sjedećeg tipa te će u prodaju biti pušteno samo 12 tisuća ulaznica. Za Vip parter trebat će izdvojiti 540 kuna, za parter sredinu 450, a za parter 340. Donja tribina stajat će 400, gornja 300, a loža 720 kuna.

Ovaj engleski R&B band osnovan je 1983. godine. Sviraju R&B, soul, jazz, funk i lagani rock, a ime su dobili po svojoj pjevačici Sade Adu, koja je Britanka nigerijskog porijekla. Njihov debitantski album “Diamond Life” 1984. prodao se u platinastoj nakladi, a dvije godine kasnije Sade su dobili nagradu za najboljeg mladog izvođača. Do sada je grupa prodala više od 50 milijuna ploča diljem svijeta. “Soldier of Love” objavljen je 8. veljače 2010. i to je prvi album s novim materijalima u deset godina.

- Snimam ploče samo kada mislim da imam nešto reći. Ne zanima me objavljivanje muzike samo zato da nešto prodam. Sade nije brand - izjavila je pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:31