SVJETSKI TRENDOVI

KLUPSKA SCENA U PETAK U JEDINSTVU Petar Dundov, ABOP, Frenkie, Remi...

Uz klupski program Chew The Fat! Croatia mikrofona će se primiti Remi iz Elementala

Tuborg Open Fair u petak 12. prosinca 2014. u pogonu Jedinstvo predstavlja svjetske trendove, ali i najbolje od domaćih klupskih izvođača.

Uz Frictona, nagrađivanog drum'n'bass DJ-a i producenta, predstavlja se i najbolji domaći izvozni klupski proizvod u liku Petra Dundova, domaći live elektronski bend ABOP, ali i jedan od najzapaženijih repera u regiji Frenkie.

Sve to uz Chew The Fat! Croatia koje prati Remi iz Elementala, koja će se primiti mikrofona.

Chew The Fat! Croatia, slove za jedan od najistaknutijih klupskih programa u Zagrebu koji iznova predstavlja nove glazbene trendove uz domaća i međunarodna gostovanja, kao što su Joe Ford, TC, DC Breaks. U Zagreb su doveli i nagrađivanu Sigmu, dvostruke vlasnike prvog mjesta UK Top 40 ljestvice.

Line up predvodi Friction, jedan od najcjenjenijih drum'n'bass DJ-a i producenata, te suvlasnik Shogun Audio drum'n'bass etikete. Friction, vlasnik Drum & Bass Arena Awards 2011. godine, te voditelj jedne od najboljih emisija na BBC Radio 1 posvećenu drum'n'bassu, poznat je po tehničkoj preciznosti koju će u Zagrebu pokazati na četiri playera, a dolazi uz pratnju MC Linguisticsa. Frictionovi setovi premošćuju razliku između dubljih, soulful, ali i bass zvukova, čime je stekao mnoštvo sljedbenika. U Zagreb dolazi na jedini nastup u regiji.

Jedan od glavnih gostiju večeri bit će i Petar Dundov live, svjetski priznata ikona domaće glazbene scene, koji u svojim setovima vješto širi poimanje techna i razvija specifičan zvuk, te dokazuje da je techno prostor stalnih inovacija. Nakon zadnjeg hvaljenog albuma "Sailing Off The Grid", Petar priprema novi uradak za 2015. godinu. Zagreb ga već dugo vremena nije imao prilike vidjeti u live izdanju, a Dundov će odsvirati i neke od novih kompozicija koje još nije imao prilike izvesti.

After Je Bolji od Partyja

Uz predvodnike elektronskih žanrova, nastupa i regionalno priznati tuzlanski reper Frenkie. Jedan je od prvaka balkanskog hip hopa koji drma javnost i političare i svojim tekstovima o surovoj stvarnosti tjera na razmišljanje. Karijeru je počeo na kultnom FM Jamu koji upravo slavi 15 godina, kao i s Edom Maajkom, a do danas je nanizao četiri albuma, dva EP-a, nagradu za najboljeg izvođača, te ostao upisan kao beskompromisni i talentirani tekstopisac koji progovara o krizi društva.

ABOP iliti After Je Bolji od Partyja je audiovozualni postav sastavljen od redom vrhunskih domaćih instrumentalista, članova bendova kao što su Elemental i Pips, Chips & Videoclips. Nastali su nakon jednog after partyja i od tada izvode elektronsku glazbu, uz bass gitaru, netipičnu postavu od dva bubnjara, a sve je potpomognuto synthovima i sampleovima. U toj postavi uživo izvode dub, drum 'n' bass ili pak electro, iako ih je žanrovski teško definirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:17