OPTIMIZAM JE U ZRAKU

Koncerti se polako vraćaju u grad, a na jesen nam stiže britanska glazbena fantazija Still Corners

Still Corners
 Bernard Bur
S krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati, kažu iz benda koji će u Zagrebu predstaviti novi album ‘The Last Exit‘

Still Corners projekt je iza kojega se nalaze Greg Hughes i Tessa Murray, a koji sa sobom nosi milijunske brojke, što pregleda na YouTubeu, što fanova po svijetu. Publika u njihovim utjecajima, među ostalima, prepoznaje bezvremenske eksperimente Vangelisa, genijalnost zvukova Ennija Morriconea, glamurozni synth-pop osamdesetih, obavijen u ruho dream-popa, elektronike i surf rocka, a na novom albumu osjeti se i dašak zvukova kakve stvaraju Chris Isaak, Fleetwood Mac ili Mazzy Star.

Skoro dvije godine od prvog gostovanja, kad se stvorila neraskidiva veza između hrvatske publike i ovog popularnog britanskog dvojca, Still Corners objavili su novi album i datume nove turneje, od čega je 21. listopad 2021. rezerviran za - Zagreb!

Turneja kojom će Still Corners obići Europu najavljena je na krilima novog, upravo objavljenog albuma - "The Last Exit" - koji slušatelje vodi na hipnotičko putovanje, ispunjeno oronulim gradovima, tajanstvenim oblicima na horizontu i dugim putovanjima koja brišu granicu između onoga što je tamo i onog čega nema. Album je u fokus dodatno dovela pandemija, kad je gotovo sve bilo prisiljeno stati.

- Uvijek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje - album postavljen za izdavanje, turneje, videosnimanja, putovanja... Godinama smo non-stop putovali, a sad smo bili prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati - objašnjava Tessa.

U tom kontekstu napisane su pjesme poput "Crying", "Static", "Till We Meet Again", koje odražavaju utjecaj izolacije i potrebu za socijalnim kontaktom i intimnošću.

Kao središnja stvar i jedna od najdojmljivijih pjesma na albumu istaknut je singl "The White Sands" dok je prvi, istoimeni singl s albuma, "The Last Exit", posljednje poglavlje takozvane "Road" trilogije Still Cornersa. Ono što je započelo pjesmom "The Trip" (57 milijuna pregleda), a slijedilo je s "The Message" (11 milijuna pregleda), završava zadivljujućom "The Last Exit".

Premijerni koncert Still Cornersa u Zagrebu, održan u svibnju 2019. godine, pokazao je veliki interes zagrebačke publike prema dream&synth pop zvuku, a donio je i visoka očekivanja koja je bend tog kišnog četvrtka i više nego opravdao. Zagrebački koncert odveo je sve prisutne na fantastično glazbeno putovanje omeđeno zanimljivom zvučnom teksturom, zavodljivom atmosferom i treperavim nostalgičnim melodijama. Pod utjecajem odličnih dojmova u punom Boogaloou, već tad se pokazala želja za ponovnim susretom.

Na oduševljenje zagrebačke publike, iščekivani susret je najavljen, i to opet u četvrtak, opet u Boogaloou, no ovoga puta užitak glazbe pratit će jesenski dan, i to 21. listopad. Jesen u Zagrebu 2021. zvuči sneno i idilično uz dvojac Still Corners, zar ne?

Prvih 100 ulaznica za koncert u Boogaloou u prodaji su po cijeni od 110 kuna, dok će nakon tog prodanog kontingenta cijena ulaznice iznositi 140 kuna. Sve novosti oko zagrebačkog koncerta, novog albuma te detalje oko Still Corners turneje 2021. pratite na Facebook eventu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:28